Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pasaules čempionātā ūdens sporta veidos trešdien visu pasauli šokēja notikumi ar laimīgām beigām – sinhronās peldēšanas individuālo sacensību laikā ūdenī paģība amerikāniete Anita Alvaresa, kuru izglāba viņas trenere.

Trešdienas vakarā Budapeštā pasaules čempionātā ūdens sporta veidos risinājās sinhronās peldēšanas individuālo sacensību fināls. 25 gadus vecā Alvaresa jau bija izpildījusi praktiski visu savu programmu, kad pazuda zem ūdens. Viņas trenere Andrea Fuentesa uzreiz saprata, ka kaut kas nav labi. Tā kā glābēji neko nemanīja, tad viņa uzreiz metās ūdenī un izvilka Alvaresu virs ūdens.

Kopīgiem spēkiem Alvaresu izdevās izvilkt no baseina un viņai uzreiz tika sniegta pirmā medicīniskā palīdzība. Sportistei esot pie samaņas, viņa piesardzības nolūkos tika nogādāta slimnīcā. Alvaresas dzīvībai briesmas nedraud, tomēr viņai tiks veiktas pārbaudes, lai noskaidrotu notikušā iemeslus. Ja mediķi ļaus un sportiste būs gatava, viņa piektdien varētu piedalīties ASV izlases rindās sinhronās peldēšanas komandu sacensību finālā.


"Bija liels izbīlis. Man nācās lekt iekšā ūdenī, jo glābēji to nedarīja. Bija bail, jo redzēju, ka viņa neelpo, bet tagad jau viņai ir labi," pēc pārdzīvotā teica Fuentesa. Lai gan Alvaresa programmu neizpildīja līdz galam, viņa ieņēma septīto vietu.

"Ar Anitu viss ir kārtībā – ārsti pārbaudīja visus svarīgākos rādītājus un viss ir normāli: pulss, skābeklis, cukura līmenis, asinsspiediens utt... viss kārtībā. Mēs dažreiz aizmirstam, ka tas notiek arī citos augstas izturības sporta veidos. Maratonā, riteņbraukšanā, distanču slēpošanā… mēs visi esam redzējuši attēlus, kur daži sportisti netiek līdz finišam, bet citi palīdz viņiem tur nokļūt. Anita šobrīd jūtas labi, un arī ārsti saka, ka ar viņu viss ir kārtībā. Rīt viņa visu dienu atpūtīsies un ar ārstu izlems, vai drīkstēs piedalīties komandu sacensību finālā vai nē," paziņojumā norāda ASV Sinhronās peldēšanas federācija.

Tā nav pirmā reize, kad Alvaresa noģībst ūdenī. Pagājušajā gadā Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas sacensībās Alvaresa arī zaudēja samaņu sacensību laikā – toreiz viņu izglāba Fuentesa kopā ar komandas biedreni Lindi Šrēderi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!