Foto: LETA
Latvijas vīriešu handbola izlases spēle ar komandas līderi Daini Krištopānu ierindā Eiropas čempionātā būs pavisam citādāka nekā svētdien notikušajā pārbaudes mačā, secina valstsvienības kapteinis Ingars Dude.

Latvijas vīriešu handbola izlase svētdien cieta zaudējumu savā vienīgajā pārbaudes spēlē pirms Eiropas čempionāta. Latvija Tronheimā ar rezultātu 21:25 (10:15) piekāpās Norvēģijas B izlasei, kuru vada pašmāju treneris Valērijs Putāns.

"Jāpiestrādā pie laika izjūtas laukumā, ritma, ātruma un piespēlēm. Vēl ir daudz tehnisko kļūdu, kuras būtu jālikvidē. Otrajā puslaikā šodien sakārtojām aizsardzību," sarunā ar Latvijas Handbola federāciju (LHF) stāstīja Dude.

"Ja vienā no četrām reizēm sanāk iecerētā uzbrukuma kombinācija, tad tas nav labi, bet šobrīd tas arī nav tik sāpīgi. Šīs nav tās spēles, kurās viss iet uz punktiem. Uzdevums bija atstrādāt un pieslīpēt lietas, lai ir mazāk problēmu čempionātā. Ir pāris treniņi, kuros vēl visu atstrādāsim, lai uzlabotu savu sniegumu," skaidroja Dude.

Līdz šim Norvēģijā Latvijas nacionālā izlase bija aizvadījusi divus handbola treniņus un vienu fizisko nodarbību. Šo spēli izlaida Ģirts Lilienfelds un Dainis Krištopāns, kuri turpina atlabt pēc nelieliem savainojumiem un šovakar aizvadīja individuālo treniņu.

"Pirms spēles runājām, ka aizsardzībā būs jāskrien ātri atpakaļ. Viņi ātri skrien un katra maza kļūda var atnest vārtus. Vēl strādāsim, lai varētu ātri atgriezties atpakaļ un nezaudēt spēli divās minūtēs. Ja vakar bija katastrofāli, tad šodien viss ir cerīgāk. Protams, čempionātā mūsu spēle būs pavisam citādāka, ja Dainis būs ierindā. Ja izkrīt šāds spēlētājs, tad parādās daudz problēmas.

Latvijas nacionālā izlase Eiropas čempionāta finālturnīrā cīnīsies pirmo reizi vēsturē. Kvalifikācijas turnīrā Armanda Uščina vadītā komanda cīnījās sestajā grupā, kurā sešās spēlēs izcīnīja četras uzvaras un piedzīvoja divus zaudējumus, apsteidzot gan Nīderlandi, gan Igauniju, bet pirmo vietu atstājot Slovēnijai.

Eiropas čempionāta finālturnīrs Austrijā, Norvēģijā un Zviedrijā norisināsies no 9. līdz 26.janvārim, un tajā pirmo reizi startēs kontinenta 24 spēcīgākās izlases. Mači norisināsies Stokholmā, Malmē, Gēteborgā (visas - Zviedrija), Vīnē, Grācā (abas - Austrija) un Tronheimā (Norvēģija).

Eiropas čempionātā 24 komandas būs sadalītas sešās apakšgrupas pa četrām izlasēm katrā. Pēc priekšsacīkstēm pamatturnīram kvalificēsies katru apakšgrupu divas labākās komandas, kas pēc tam divās grupās, pa sešām valstsvienībām katrā, noskaidros četras pusfinālistes.

Finālturnīrā uzvarējusī komanda nodrošinās ceļazīmi uz 2020.gada Tokijas olimpiskajām spēlēm. No Eiropas vietu Olimpiādē jau nodrošinājusi pērnā gada pasaules čempione Dānija.

Latvijas izlases sastāvs 2020.gada Eiropas čempionāta finālturnīram:

vārtsargi - Artūrs Kuģis (Skopjes "Vardar", Ziemeļmaķedonija), Raitis Puriņš (Rīgas "Celtnieks"), Edgars Kukša ("Aurich", Vācija);

kreisā mala - Rihards Leja (Rīgas "Celtnieks"), Oskars Arājs (Dobeles "Tenax");

kreisie ārējie - Aivis Jurdžs, Emīls Kurzemnieks (abi - Dobeles "Tenax"), Nils Kreicbergs (Rīhimeki "Cocks", Somija);

saspēles vadītāji - Māris Veršakovs (Dobeles "Tenax"), Austris Tuminskis ("Aue", Vācija);

labie ārējie - Dainis Krištopāns (Skopjes "Vardar", Ziemeļmaķedonija), Ģirts Lilienfelds ("HSC Coburg 2000", Vācija), Evars Klešniks ("LiT Tribe Germania", Vācija), Jānis Pavlovičs ("Sandefjord", Norvēģija);

labā mala - Andis Ērmanis (Dobeles "Tenax"), Uvis Strazdiņš ("Kehra", Igaunija);

līnijas spēlētāji - Egils Politers, Antons Šuleiko (abi - Dobeles "Tenax"), Ingars Dude (Limožas "Hand 87", Francija).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!