Foto: MEGA/Scanpix/LETA

Ziņu aģentūra "Associated Press" (AP) par 2018. gada labākajiem sportistiem atzinusi Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) zvaigzni Lebronu Džeimsu un tenisisti Serēnu Viljamsu.

Džeimss šogad astoto sezonu pēc kārtas iekļuva NBA finālsērijā, taču ar Klīvlendas "Cavaliers" komandu nespēja kļūt par līgas čempionu. Starpsezonā viņš parūpējās par skaļāko pārejas darījumu, pievienojoties Losandželosas "Lakers" komandai.

Džeimss par labāko sportistu AP versijā tika atzīts arī 2013. un 2016.gadā.

Džeimsam konkurenci uz balvu sastādīja arī Beisbola augstākās līgas (MLB) čempiones Bostonas "Red Sox" zvaigzne Mūkijs Betss, Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa ieguvējas Vašingtonas "Capitals" uzbrucējs Aleksandrs Ovečkins, Amerikas Futbola līgas (NFL) komandas Kanzassitijas "Chiefs" spēlētājs Patriks Mahomess un prestižajās jāšanas sacensībās "Triple Crown" uzvarējušais zirgs Justify.

Tikmēr Viljamsa šogad atgriezās kortā pēc kļūšanas par māmiņu, Vimbldonas čempionātā un ASV atklātajā čempionātā sasniegdama finālus, kuros gan cieta zaudējumus.

AP Viljamsu par labāko sportisti atzina arī 2002., 2009., 2013. un 2015.gadā.

Uz labākās sportistes balvu pretendēja arī vingrotāja Simona Bailsa, Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempiones "Notre Dame" Universitātes dāmu basketbola komandas "Fighting Irish" spēlētāja Arike Ogunbovale, snovbordiste Kloja Kima un peldētāja Ketija Ledecka.

Pērn par labākajiem tika atzīti beisbolists Hosē Altuve un Ledecka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!