Foto: Reuters/Scanpix

2012. gada prestižo "Laureus" sporta balvu pirmdien Londonā saņēma pasaules tenisa pirmā rakete Novāks Džokovičs, Kenijas skrējēja Viviana Čerijota un šā brīža pasaules labākā futbola komanda "Barcelona".

Džokovičs pagājušajā gadā sasniedza fantastisku rekordu, uzvarot 70 no 76 spēlēm, kas ļāva viņam no pasaules ranga pirmās vietas gāzt Rafaelu Nadalu. Džokovičs 2011.gadā uzvarēja trijos no četriem "Grand Slam" turnīriem – "Australian open", Vimbldonas čempionātā un "US Open".

Čerijota pērn dominēja vieglatlētikā 5000 un 10 000 metru distancēs, izcīnot tajās zelta godalgas arī pasaules čempionātā Degu. Savukārt "Barcelona" 2011.gadā ne tikai bija spēcīgākā Spānijas čempionātā un UEFA Čempionu līgā, bet triumfēja arī Pasaules kausā klubiem.

Vēl "Laureus" balvas saņēma popularitāti iemantojušais DĀR skrējējs Oskars Pistoriuss (nominācijā "Sporta personība ar kustības traucējumiem"), amerikāņu sērfingists Kellijs Sleiters (nominācija "Ekstrēmo sporta veidu sportists"), kā arī britu golfa spēlētāji Rorijs Maklrojs un Darens Klārks (nominācijas "Lielākais kāpums karjerā" un "Lielākā atgriešanās sportā"). Balva par mūža ieguldījumu nonāks pie britu futbola leģendas Bobija Čārltona, kurš gan nelielas operācijas dēļ nevarēja ierasties uz balvas pasniegšanu, bet brazīliešu bijusī futbola zvaigzne Rai saņēma balvu par darbu labdarības jomā pēc sportiskās karjeras beigšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!