Foto: AFP/Scanpix/LETA

Lielbritānijas bokseris Taisons Fjūrijs paziņojis, ka cīņa par Pasaules Boksa padomes (WBC) čempionu jostu nenotiks, jo viņa tautietis Entonijs Džošua nav parakstījis līgumu noteiktajā laikā.

Fjūrijs bija noteicis, ka Džošua līgums par cīņu jāparaksta līdz pirmdienas, 26. septembra, pulksten 17.00, tomēr tas neesot izdarīts. Jau iepriekš Džošua promoters Edijs Hērns paziņoja, ka nav iespējams līdz šim laikam izdarīt visu nepieciešamo līguma parakstīšanai.

"Līgums nav parakstīts," paziņoja Fjūrijs savā sociālā tīkla "Instagram" profilā. "Džošua viss ir beidzies. Tagad viņš ir aukstumā vilku barā. Lai arī ko tu teiktu, man vienalga. Lai tev veicas tavā karjerā un dzīvē."

Džošua komanda bija mutiski piekritusi Fjūrija piedāvājumam ienākumu sadalījumā. Par šo cīņu Fjūrijs saņemtu 60% no ienākumiem, bet 40% tiktu Džošua.

"Tas nav manās rokās, tas vairāk ir juridiskās komandas rokās," teica Džošua. "Tāpēc jau algojam advokātus."

34 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā boksā aizvadījis 33 cīņas. Viņa kontā 32 uzvaras, no kurām 23 priekšlaicīgas, un viens neizšķirts. Pret ASV bokseri Deonteju Vailderu 2020.gada februārī izcīnīto WBC čempiona jostu viņš aizstāvējis divas reizes. 32 gadus vecais Džošua ir 2012.gada Londonas olimpisko spēļu čempions smagsvariem, bet profesionālajā boksā aizvadījis 27 cīņas, kurās izcīnījis 24 uzvaras (22 priekšlaicīgas) un piedzīvojis trīs zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!