Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Sestdienas vakarā Londonā "Vemblija stadionā, notikušajā divu smagsvaru boksa duelī Entonijs Džošua septītajā raundā nokautēja Aleksandru Povetkinu, saglabājot trīs čempionu jostas savā īpašumā.

198 centimetrus garais un 113 kilogramus smagais britu smagsvars tagad saglabājis pasaules čempiona jostas Starptautiskās boksa federācijas (IBF), Pasaules boksa asociācijas (WBA) un Pasaules boksa organizācijas (WBO) versijās.

Pirmajos raundos neviens no bokseriem ievērojamu pārsvaru cīņā neguva, bet izšķirošie notikumi risinājās septītajā raundā. Povetkins izlaida cauri vairākus sitienus, Džošua turpināja agresīvu uzbrukumu, kas noslēdzās ar Povetkina nolikšanu uz dēļiem. Krievijas bokseris spēja piecelties kājās un turpināja cīņu, bet jau pēc dažām sekundēm, saņemot vēl vienu vairāku sitienu uzbrukumu, atkal nokrita ringā. Šoreiz tiesnesis cīņu apturēja, paziņojot Džošua par uzvarētāju.

Pēc nokauta Povetkinam ringā tika sniegta pirmā medicīniskā problēma, viņš elpoja ar speciālu skābekļa masku, tomēr vēlāk bokseris apliecināja, ka ar veselību viss ir kārtībā.

Džošua šī bija 22. uzvara karjerā 22 cīņās un 21. panākums ar nokautu. Tikmēr Povetkinam šis bija otrais zaudējums 37 cīņā, bet pirmo reizi viņš karjerā piedzīvoja nokautu.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!