Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas džudo cīkstonis Aigars Mīlenbergs svētdien uzvarēja divās cīņās Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) galvaspilsētā Abū Dabī notiekošajā "Grand Slam" kategorijas turnīrā, tomēr ar to nebija pietiekami, lai sasniegtu pusfinālu vai vismaz gandarījuma sacensības.

Svarā līdz 90 kilogramiem Mīelnbergs vispirms pārspēja šveicieti Sirilu Grosklausu, turpinājumā uzvarēja arī Ibrahimu Halifu no Jordānijas, bet savas apakšgrupas pusfinālā un izšķirošajā cīņā par tiesībām iekļūt vismaz gandarījuma turnīrā tika zaudēts Tadžikistānas sportistam Komronšoham Ustopirijonam.

Tikmēr svara kategorijā līdz 100 kilogramiem uz tatami kāpa Jegēņijs Borodavko, kurš vispirms uzveica lietuvieti Žilvinu Lekaviču, bet apakšgrupas ceturtdaļfinālā piekāpās Karlam-Ričardam Frejam no Vācijas.

Kā ziņots, pirms tam sestdien svarā līdz 81 kilogramam Konstantīns Ovčiņņikovs piedzīvoja zaudējumu jau pirmajā cīņā.

Pirms divām nedēļām šie trīs Latvijas sportisti piedalījās citā "Grand Slam" posmā Francijā, taču visi piedzīvoja zaudējumus pirmajās cīņās.

"Grand Slam" turnīri džudo kalendārā ir prestižākie no tiem, kuriem sezonā ir vairāki etapi. Šī gada pēdējās, piektās, "Grand Slam" sacensības pēc mēneša risināsies Tokijā.

Džudo sacensībās sportisti jau kopš pagājušā gada vidus vāc ranga punktus dalībai Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, bet atlase noslēgsies 2016.gada 30.maijā, četrgades prestižākajām sacensībām automātiski kvalificējoties pa 22 spēcīgākajiem atlētiem katrā svara kategorijā.

Patlaban vienīgais no Latvijas sportistiem, kurš rangā atrodas starp 22 labākajiem ir Borodavko, bet Artūrs Ņikiforenko svarā virs 100 kilogramiem ir starp sportistiem, kuriem, ja atlase noslēgtos tagad, pienāktos kontinentālā kvota.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!