Foto: LETA

Ar diezgan dīvainu ideju klajā nācis Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) prezidents Braians Kuksons, kurš sarunā ar BBC rosinājis dažus vasaras sporta veidus pārcelt uz Ziemas olimpiskajām spēlēm.

Kuksons kā galveno izmaiņu iemeslu sauc Vasaras olimpisko spēļu lielo noslogotību, kas ar katru reizi tikai pieaug un ir liela konkurence starp sporta veidiem, lai iekļūtu Olimpiskajā kalendārā.

"Parunāsim par Ziemas Olimpiādi. Kāpēc tur obligāti jābūt sniegam un ledum? Ja jau Vasaras olimpiskajām spēlēm ir problēmas, jo ir nepieciešamas tik daudz būves, tur ir tik daudz sporta veidu, tik daudz dalībnieku, utt., tad kāpēc gan dažus telpu sporta veidus nepārcelt?" jautā Kuksons. Kāpēc gan tie nevarētu būt cīņas sporti kā, piemēram, džudo, vai tradicionālais telpu sporta veids – badmintons? Un varbūt pat treka riteņbraukšana," bilst UCI šefs.

Sākotnēji UCI šefa izteikumus daudzi sporta veidu pārstāvji uzņēmuši ar smīnu, taču SOK jau ir sācis pārskatīt Vasaras olimpisko spēļu sporta kalendāru un nav izslēgts, ka būs ievērojamas izmaiņas, lai gan SOK nekomentē nekādas baumas par iespējamām izmaiņām Vasaras olimpisko spēļu kalendārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!