Foto: Latvijas Golfa federācija
Svētdien "Ozo Golf Club" laukumā, Rīgā, nosargājot pērn iegūtos titulus, 29. Latvijas Amatieru golfa čempionātā uzvaras laurus plūca Roberts Eihmanis un Anna Diāna Švanka, portālu "Delfi" informēja organizatori.

Eihmanis nacionālajā čempionātā palika nepārspēts trešo reizi pēc kārtas, kā arī guva ceturto uzvaru piecu gadu laikā. Viņš uzvaru nodrošināja ar trīs dienu summā sasniegtu rezultātu +15 virs PAR jeb 15 sitieniem virs teorētiski nepieciešamās normas. Čempions par diviem sitieniem apsteidza tuvāko konkurentu Reinholdu Pīrāgu, bet vēl par vienu sitienu vairāk bija trešās vietas īpašniekam Kristapam Krištopanam.

Pirms turnīra trešās kārtas vienādu rezultātu bija sasnieguši četri labākie turnīra spēlētāji, tostarp Eihmanis, Pīrāgs un Krištopans. Pēdējā sacensību dienā Eihmanis tomēr pierādīja savu pārākumu un nacionālajā čempionātā viņš palika nepārspēts kopš 2014.gada.

Savukārt 20 gadus vecā Švanka Latvijā startēja pēc pirmās sezonas ASV studentu sportā (NCAA), kur viņa Ziemeļkarolīnā ar sporta stipendiju mācās un spēlē Kempbela universitātes golfa komandā. Švanka sieviešu konkurencē uzvarēja pārliecinoši, trīs kārtu summā panākot rezultātu +6 virs PAR un 15 sitienu pārsvaru pār vēl vienu ASV studējošo golferi – Lindu Dobeli. Vietu trijniekā pēdējā sacensību dienā nodrošināja Indra Eniņa.

Čempionātā startēja arī Latvijas valstsvienības hokejisti – Kaspars Daugaviņš, kurš sasniedza dalītu 37. vietu, un Lauris Dārziņš, kurš sacensības noslēdza dalītā 42. pozīcijā.

Turnīra norisi sestdien ietekmēja nelabvēlīgi laikapstākļi. Par dažām stundām nācās pārcelt starta laikus, bet golferiem nācās apliecināt labas spēles prasmes spēcīgā vējā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!