Foto: PantherMedia/Scanpix
Latviju 2018. gada Eiropas badmintona čempionātā pārstāvēs Iva Pope un Monika Radovska, tādējādi arī šogad latviešu sportistes piedalīsies sieviešu vienspēļu un dubultspēļu turnīros, vēsta Latvijas Badmintona federācija.

Eiropas čempionāts 2018.gadā notiks no 24. līdz 29.aprīlim Spānijas Atlantijas okeāna piekrastes pilsētā Huelvā.

Latvijas sieviešu dubultspēļu pāris Ieva Pope un Monika Radovska ir mērķtiecīgi strādājušas, lai kvalificētos uz Eiropas čempionātu. Viņas piedalījās desmit Pasaules reitinga turnīros Vācijā, Francijā, Beļģijā, Nīderlandē, Krievijā, Lielbritānijā, Igaunijā, Lietuvā un Latvijā, tam tērējot pārsvarā savus personiskos līdzekļus, jo Latvijas badmintona federācija visiem Latvijas badmintona spēlētājiem uz Pasaules reitinga turnīriem apmaksā tikai dalības maksu, atšķirībā no Eiropas un Pasaules čempionātiem, kur spēlētājiem tiek segti arī izdevumi par transportu un naktsmītni, informēja Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds.

Sieviešu dubultspēlēs Latvijas pāris Pope/Radovska šobrīd ir 139. vietā Pasaules badmintona reitingā, bet vienspēlēs Pope ierindojas 282. vietā, savukārt Radovska – 288. vietā.

2017. gadā sieviešu dubultspēļu turnīrā piedalījās Liāna Lencēviča un Jekaterina Romanova. Savukārt 2016.gadā Latvijas bija pārstāvēta pat 4 kategorijās - Kristīne Šefere sieviešu vienspēlēs, Kristīne Šefere un Ieva Pope sieviešu dubultspēlēs, Kristīne Šefere un Niks Podosinoviks jauktajās dubultspēlēs, kā arī Niks Podosinoviks vīriešu vienspēlēs. Turklāt Kristīne Šefere šajā čempionātā vienspēlēs iekļuva astotdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!