Eiropas badmintona čempionātā Spānijā no 25. līdz 30. aprīlim Latviju dubultspēļu turnīrā pārstāvēs Arīna Babre un Arta Priedniece, informēja Latvijas Badmintona federācija.

Uz Eiropas čempionātu varēja doties arī pāris Ieva Pope un Diāna Stognija, taču Stognija no dalības atteicās, jo viņa tajā laikā būs aizņemta savā pamatdarbā. Tāpat uz Eiropas čempionātu varēja kvalificēties arī divkārtējās Latvijas čempiones Liāna Lencēviča un Jekaterina Romanova, taču šis pāris šobrīd kopā vairs nespēlē un Liāna Lencēviča godīgi atbildēja, ka šobrīd neplāno atgriezties profesionālajā sportā, jo šobrīd prioritātes ir mācības augstskolā un darbs. Kā nākamās Pasaules badmintona reitingā bija pāris Arīna Babre un Arta Priedniece.

Babre un Priedniece ir gados jaunu meiteņu pāris, abas vēl mācās vidusskolā. Babre ir dzimusi 2005.gadā, bet Priedniece - 2003.gadā. Neskatoties uz to, šis Latvijas pāris šobrīd ir 456.vietā Pasaules reitingā, abas kopā ir piedalījušas piecos Pasaules badmintona reitinga turnīros. Līdz Eiropas čempionātam šis pāris piedalīsies vēl divos Pasaules reitinga turnīros Polijā un Nīderlandē.

Aizvadītajos divos Latvijas čempionātos uzvarēja Anna Kupča un Jekaterina Romanova, taču šis pāris Pasaules reitingā šobrīd ir tikai 878.vietā, tāpēc Latvijas šobrīd spēcīgākais pāris nevarēja kvalificēties uz Eiropas čempionātu.

Latvijas Badmintona federācijas Valdes locekle Diāna Šavalgina, kas atbildīga par Treneru komisijas darbu, ir gandarīta, ka Latvijas dalībniekiem atkal būs pārstāvēti Eiropas čempionātā. "Prieks arī par to, ka šogad Eiropas čempionātā piedalīsies mūsu jaunas meitenes, kurām šāds čempionāts var būt kā papildus stimuls un grūdiens. Turklāt dalība čempionātā ir arī papildus motivācija un pienākumi, jo, lai pretendētu uz federācijas līdzfinansējumu, esam noteikuši meitenēm pienākumu līdz čempionātam trenēties 10 reizes nedēļā, kā arī aizvadīt vismaz 10 mērķtiecīgus pāru treniņus, tai skaitā sparinga spēles Latvijā un kaimiņvalstīs," stāstīja Diāna Šavalgina.

Latvijas Badmintona federācijas ģenerālsekretārs Kristians Rozenvalds atzīst, ka Latvijas pāris, kas uz Eiropas čempionātu kvalificējās ar 26.numuru, sākotnēji nebija starp tiem, kas kvalificējušies, taču šī iespēja parādījās pēc tam, kad dalība tika liegta Krievijas un Baltkrievijas pāriem.

Atgādinām, ka 2021.gadā Eiropas čempionāts notika Ukrainā bez Latvijas pārstāvju līdzdalības, bet 2020.gadā Eiropas čempionāts nenotika Covid-19 dēļ. 2019.gadā Eiropas čempionāts notika vienlaicīgi ar Eiropas spēlēm Minskā, un tad Latviju sieviešu vienspēļu turnīrā pārstāvēja Ieva Pope.

Eiropas čempionāts notiek 6 dienas. Šogad tas notiks Spānijas galvaspilsētā Madridē no 25. līdz 30.aprīlim. Dalībnieki tiks izkārtoti zaros, saskaņā ar Pasaules badmintona reitingu 5.aprīlī. Pēc zaudētas spēles, zaudētājiem turnīrs būs beidzies. Eiropas čempionātā piedalīsies 40 dalībnieki vīriešu un sieviešu vienspēles, kā arī 28 pāri vīriešu, sieviešu un jauktajās dubultspēlēs. Dalībnieki uz Eiropas čempionātu kvalificējās saskaņā ar Pasaules badmintona reitingu 2022.gada 22.februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!