Foto: AFP/Scanpix
Eiropas čempionam modernajā pieccīņā Artūram Langianam O'Kīfem tika liegta iekāpšana "Aer Lingus" lidmašīnā viņa paukošanas ekipējuma dēļ, kas nodēvēts par "bīstamu ieroci", ziņo vietējie mediji.

Turpinot gatavošanos Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm, īru sportistam bija ieplānots piedalīties Birmingemas starptautiskajā paukošanas turnīrā, taču viņš Dublinā netika ielaists lidmašīnā, jo bagāžā bija nodevis savu paukošanas zobenus.

O'Kīfe norādīja, ka, reģistrējoties lidojumam, viņš brīdinājis par sporta ekipējumu, taču lidmašīnas apkalpe pēc lidkompānijas pārstāvju pieprasījuma nav ielaidusi viņu salonā, aizbildinoties, ka O'Kīfam būtu pieeja "bīstamam ierocim", ziņo portāls "insidethegamez.biz".

O'Kīfe, kurš 2016. gada Riodežaneio olimpiskajām spēlēm kvalificējās pagājušā gada modernās pieccīņas pasaules čempionātā, norāda, ka iepriekš vairākkārt lidojis ar "Aer Lingus" un nekad šādas problēmas nav radušās.

"Šodien es tiku publiski pazemots, mani izmetot no lidmašīnas, kad es gribēju doties uz sacensībām, kuras biju rūpīgi izvēlējies, lai gatavotos olimpiskajām spēlēm. Es visu savu mūžu esmu veltījis, lai mana valsts varētu lepoties ar Rio Olimpiādi, bet mani šādi pieviļ mana nacionālā aviokompānija. Man ir jāizlaiž sacensības un es pazaudēšu naudu, ko iztērēju lidojuma biļetēm, viesnīcas apmaksai utt. Es par "Aer Lingus" biju labākās domās! Vienīgais pamatojums, ko viņi man teica, bija tas, ka man ir paukošanas ekipējums (nopietni?). Es esmu nenormāli vīlies," ierakstījis sportists savā "Facebook" kontā.

Sportists uzsver, ka paukošanas rīki atradās nevis viņa rokas, bet gan nodotajā bagāžā, kas pie iekāpšanas izņemta no bagāžas nodalījuma, lai sportists pēc pieprasījuma varētu savus zobenus uzrādīt lidmašīnas pilotam.

Lidkompānija vēlāk izplatījusi atvainošanos. "Mēs ļoti nožēlojam par neērtībām, kas tika radītas pasažierim. Taču, kā norādīts mūsu bagāžas informācijā un noteikumos mājas lapā, sporta ieroči nevar tikt pārvadāti "Aer Lingus" reģionālajos lidojumus un šāds ekipējums ir jāpiesaka iepriekš. Pasažierim tika piedāvāts alternatīvs ceļošanas veids un pilna kompensācijas summa," teikts lidkompānijas paziņojumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!