Nākamo desmit gadu laikā, izmantojot Internetā sniegtās iespējas, Eiropas futbols varētu nopelnīt vismaz miljardu ASV dolāru, trešdien atzina Eiropas futbola federācijas (UEFA) eksperts Markuss Olivers.
Divas dienas ilgajā apspriedē UEFA mītnē Ženēvas ezera krastā futbola funkcionāri apsprieda iespējas, kā piesaistīt jaunus finansējuma avotus Čempionu līgas, kā arī citu turnīru vajadzībām.

Galvenā uzmanība speciālistu sarunās kā nozīmīgākajam potenciālās peļņas avotam tika pievērsta Internetam, kas dažu ekspertu vērtējumā varētu desmit gadu laikā papildināt UEFA kasi pat par trim miljardiem dolāru.

Kā galvenie ienākumu avoti, ko varētu nodrošināt Internets, minēti derību slēgšana, tirdzniecība un maksas iekasēšana par informāciju. Tomēr tie visi nebūs jauni ienākumi, jo daļa šīs naudas jau tiek saņemta arī tagad, tikai ar citiem maksājuma veidiem.

Lielākā daļa peļņas caur Internetu, nonāks Eiropas lielāko klubu banku rēķinos, atzina Olivers.

Pagaidām UEFA pārstāvji nav izlēmuši, vai sev piederošās tiesības Internetā paturēt, vai arī pārdot.

"Mums situācija jāizvērtē reāli. Internets sniedz iespēju tiešam kontaktam ar līdzjutējiem un arī pircējiem, tomēr nozīmīgs faktors ir tas, ka attēla kvalitāte Interneta videoattēlos joprojām ir zema," norādīja UEFA ģenerālsekretārs Gerhards Aigners.

Līdztekus jautājumiem par Internetu UEFA funkcionāriem nācās uzklausīt klubu pārstāvju pārmetumus par pārāk piesātināto starptautisko spēļu kalendāru un nepieciešamību pārāk bieži atbrīvot futbolistus valstsvienību vajadzībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!