Foto: AFP/Scanpix
Eiropas tūres posmā snūkerā, kas jau šonedēļ risināsies Rīgā, piedalīsies pieci pasaules čempioni, kuru vidū būs arī šī gada pasaules spēcīgākais sportists, anglis Marks Selbijs.

31 gadus vecais Selbijs šī gada maijā pasaules čempionāta finālā pieveica savu slaveno tautieti Roniju O'Salivanu. Pirms tam viņa labākais sasniegums bija pasaules čempionāta fināla sasniegšana 2007.gadā.

Savukārt slavenākais sacensību dalībnieks būs pieredzējušais anglis Stīvs Deiviss, kurš ir seškārtējs pasaules čempions, bet visi tituli iegūti pagājušā gadsimta astoņdesmitajos gados. Tāpat sacensībās piedalīsies četrkārtējais pasaules čempions Džons Higinss, kurš savu līdz šim pēdējo titulu ieguvis 2011.gadā, kā arī 2010.gada pasaules čempions Nīls Robertsons un 2005.gadā par pasaules spēcīgāko kļuvušais Šons Mērfijs.

Tāpat Rīgā startēs arī kādreizējais pasaules ranga līderis un 2011.gada pasaules vicečempions Džads Tramps un seškārtējais pasaules čempionātu finālists Džimijs Vaits.

Latviju šajā turnīrā pārstāvēs Māris Volajs, Tatjana Vasiļjeva, Rodions Judins un Jānis Bindže.

Sacensības "Arēnā Rīga" ceturtdien sāksies ar kvalifikāciju, piektdien un sestdien jau no plkst.9.30 notiks pamatsacensības, bet fināls svētdien sāksies plkst.20.

Sacensības tiešraidē piektdien jau no agra rīta būs iespējams vērot arī "Eurosport" televīzijas kanālā. Tāpat tiešraides nodrošinās Ķīnas vadošās sporta televīzijas, kā arī Austrālijas, Honkongas un Dubaijas kanāli.

Kopumā trīs dienās tiks nodrošinātas 40 stundas televīzijas tiešraižu visā pasaulē, bet potenciālā sacensību auditorija sasniegs vairāk nekā 122 miljonus interesentu.

Latvijā nozīmīgas sacensības snūkerā notiks jau trešo gadu pēc kārtas. 2012.gadā Daugavpilī tika aizvadīts Eiropas čempionāts amatieriem, bet pērn decembrī turpat notika arī pasaules čempionāts amatieriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!