Piektdien 30. jūnijā un sestdien 1.jūlijā plkst. 12.00 Olimpiskā centra "Ventspils" skeitparkā norisināsies ekstrēmo sporta veidu sacensības " X-spēles", portālu "Delfi" informēja OC "Ventspils" sporta un mārketinga daļa.
Sacensības norisināsies divas dienas. Piektdien, 30. jūnijā notiks kvalifikācijas braucieni skeitbordā, aggressive inline, BMX- street, un BMX dirt jump (akrobātiski lēcieni pa zemes tramplīniem) disciplīnās. Ekstrēmus trikus demonstrēs meistarīgākie Latvijas braucēji Pro un amatieru grupās. Sacensību otrajā dienā, sestdien, 1. jūlijā norisināsies finālistu braucieni iepriekš minētajās disciplīnās. "X-spēles" paredzētas kā vērienīgs šovs ar titulētu ārvalstu un Latvijas labāko braucēju paraugdemonstrējumiem. Pasākumā tiek gaidīti viesi no ASV, Anglijas, Vācijas, Polijas, Igaunijas un Spānijas. Ar paraugdemonstrējumiem uzstāsies ASV aggressive inline zvaigznes Sean Kelso un Colin Kelso. Abi brāļi ir vieni no tehniskākajiem un talantīgākajiem aggressive inline braucējiem street disciplīnā pasaulē, kuru meistarība ir iemūžināta labākajās ASV inline video filmās.

Savu meistarību Olimpiskā centra "Ventspils" skeitparkā rādīs vācu aggressive inline braucēji Matthias Ogger, Daniel Prell, Bruno Lowe, kuri ir vieni no zināmākajiem braucējiem Eiropā. Jāatzīmē, ka Bruno Lowe ir prestižāko pasaules ekstrēmo sporta veidu inline disciplīnas sacensību "X games 2003". 1. vietas ieguvējs un 2002. gada 2. vietas ieguvējs. Poliju pārstāvēs interneta veikala www.hedonskate.com agressive inline komanda. Savu meistarību rādīs poļu aggressive inline braucēji Tom Kwicien, Przemek Madej, Adam Zurawiecki, Piotr Combrzynski un Tom Piekarski. No Spānijas sacensībās tiek gaidīts braucējs Daniel Gomez Lopez. Kopā ar televīzijas Chanel 5 filmēšanas grupu sacensībās tiek gaidīti 5 Vans komandas skeitbordisti, no Lielbritānijas. Īpaši tiek gaidīts Somu skeitbordists Harri Puponnen, kurš ir 2. labākais braucējs Eiropā minirampas disciplīnā.

Sestdienas vakarā tiks apbalvoti Pro (profesionāļu) grupu pirmo trīs vietu ieguvēji katrā disciplīnā. Uzvarētāji Pro grupā inline, skeitbordā un BMX-street saņems šādas naudas balvas: 1. vieta- Ls 150, 2. vieta- Ls 100, 3. vieta- Ls 50, 4. vieta- Ls 30, 5. vieta- Ls 20. Savukārt, uzvarētāji Pro grupā BMX dirt jump saņems: 1.vieta- Ls 50, 2. vieta Ls 30, 3. vieta Ls 20. BMX dirt Jump braucēji papildus naudas balvām saņems vēl sponsoru specbalvas.

Ar sacensību programmu visi interesenti var iepazīties www.ocventspils.lv.

Pasākumu atbalsta "N&J", Olimpiskais centrs "Ventspils", Užavas alus, Red-Bull, velosipēdu veikals "Sporta mānija".

Jau informējām, ka Ventspils skeitparks 2005. gadā kopumā tika papildināts ar 36 jauniem elementiem un speciālu baseinu (pool). Šopavasar pēc lielās Vert rampas uzstādīšanas Ventspils skeitparks kļuvis par vienu no modernākajiem skeitparkiem Austrumeiropā. Ventspils skeitparka Vert rampa pēc tehniskajiem parametriem ir universālākā un modernākā rampa Baltijas valstīs. Tā ir 3,8 m augsta, 12,5 m gara un 9,6 m plata. Rampa ir TÜV sertificēta un atbilst visām Eiropas standartu asociācijas prasībām. Lielās rampas segums ir nodilumizturīgs pret triecieniem, deformāciju un laika apstākļu negatīvo iedarbību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!