Enkvists nogurdinošā piecu setu cīņā ar 4-6, 6-7, 6-4, 6-3 un 8-10 piekāpās austrālietim Ričardam Frombergam.

Neveiksme jau pirmajā cīņā piemeklēja arī ar 14. numuru izlikto slovāku Karolu Kučeru, kuram ar 2-6, 4-6, 6-3 un 3-6 nācās atzīt taizemieša Paradorna Šričaphana pārākumu.

Sieviešu vienspēļu turnīrā no izliktajām tenisistēm pirmajā dienā zaudējumu cieta tikai ar 15. numuru izliktā vāciete Anke Hūbere, kas ar 4-6 un 4-6 piekāpās Nīderlandes sportistei Kristijai Bogertai.

Visi pārējie favorīti pirmās dienas cīņas beidza ar uzvarām - 1995.gada Austrālijas čempions, ar pirmo numuru izliktais ASV sportists Andrē Agasi pirmajā kārtā 80 minūšu laikā pārliecinoši uzveica Argentīnas pārstāvi Mariano Puertu - 6-2, 6-2 un 6-3, bet ar trešo numuru izliktais uzvarētāja tautietis Pīts Samprass ar 6-4 7-5 un 6-4 pārspēja austrālieti Veinu Artursu.

Savukārt ar otro numuru izliktā amerikāniete Lindseja Devenporta ar 6:3 un 6:1 pārspēja francūzieti Sāru Pitkovsku, bet zaudētājas tautiete Mērija Pīrsa (4.) ar 7-5 un 6-3 pieveica ASV sportisti Lindu Vailderu.

Pārliecinošus panākumu guva francūziete Amēlija Moresmo (7.) un Krievijas tenisiste Anna Kurņikova (11.). Moresmo ar 6-1 un 6-2 uzvarēja spānieti Kristinu Torensu Valero, bet Kurņikovai problēmas nespēja sagādāt Austrijas spēlētāja Patricija Vartuša - uzvara divos setos ar 6-0 un 6-0.

Otrdien turpināsies pirmās kārtas cīņas, un laukumā dosies arī ar pirmo numuru izliktā šveiciete Martina Hingisa, kuru gaida spēkošanās ar horvātieti Mirjanu Lukiču.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!