Foto: stock.xchng
Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) loceklis un Eiropas Olimpiskās komitejas (EOK) prezidents Patriks Hikijs nācis klajā ar piedāvājumu aizvadīt Eiropas Olimpiskās spēles, vēsta BBC.

Eiropas Olimpisko spēļu rīkošana, pēc Hikija domām, ļaus šā kontinenta sportistiem labāk sagatavoties globālajām Olimpiskajām spēlēm. "Eiropiešu rezultāti spēlēs arvien pasliktinās," viņš norāda. "Agrāk mēs izcīnījām lielāko medaļu skaitu, bet tagad situācija ir manījusies. Domāju, pēc šādu spēļu ieviešanas mūsu sportisti atgūs vadošās pozīcijas Olimpiskajās spēlēs."

Taču Eiropas spēļu rīkošana sportistu saspringtā grafika dēļ prasītu citu turnīru modifikāciju vai pat atcelšanu, raksta BBC. Spēļu ieviešana varētu aizstāt, piemēram, Eiropas peldēšanas vai vieglatlētikas čempionātu, kura organizatori varētu pieprasīt kompensācijas par zaudēto peļņu.

Iespēju rīkot Eiropas Olimpiskās spēles un to lietderību pašlaik pēta marketinga aģentūra "Deloitte".

Pēc Hikija teiktā, 47 no 49 Eiropas valstu nacionālajām Olimpiskajām komitejām atbalsta ideju par Eiropas spēļu rīkošanu, tā varētu saņemt arī SOK prezidenta Žaka Roges atbalstu, līdz ar to jautājums par spēļu rīkošanu varētu tikt apspriests SOK jau novembrī.

Ja tiks nolemts par Eiropas spēļu aizvadīšanu, tās pirmoreiz varētu notikt 2015. gadā Londonā jūnijā vai septembrī.

Jāpiezīmē, ka citos kontinentos jau tiek rīkotas savi olimpiskie turnīri – Āzijas spēles, Panamerikas spēles, Arābijas spēles un Āfrikas spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!