Foto: F64

Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālcīņa starp Mairi Briedi un kubieti Junieru Dortikosu septembra beigās risināsies Vācijā, vēsta ESPN. WBSS gan oficiāli to nav apstiprinājis.

Brieža un Dortikosa cīņai 21. martā bija jānotiek Rīgā, tomēr Covid-19 pandēmijas dēļ cīņu pārcēla uz maiju. Tomēr arī maijā cīņa nevarēja notikt un tā tika pārcelta uz nenoteiktu laiku.

Tagad ESPN vēsta, ka bokseri ringā tiksies 26. septembrī Vācijā. ESPN gan neziņo, kurā pilsētā notiks cīņa, bet, visticamāk, tā notiktu bez skatītāju klātbūtnes, jo daudzās Eiropas valstīs ir strikti ierobežojumi, lai mazinātu Covid-19 izplatību.

35 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Gadu jaunākais Kubas bokseris Dortikoss izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu – nedēļu pēc Brieža zaudējuma Oleksandram Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

Šīs sezonas supersērijas abas pusfināla cīņas 2019. gada 15. jūnijā notika Rīgā. Vispirms finālā pēc panākuma pār ASV bokseri Endrū Tabiti iekļuva Dortikoss, bet drīz pēc tam skandalozā cīņā Briedis pārspēja Kšištofu Glovacki no Polijas.

Sagaidāms, ka bokseri finālā cīnīsies par Kubas bokserim piederošo Starptautiskās boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona jostu un supersērijas uzvarētāja balvu – Muhameda Ali trofeju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!