Noticis pavērsiens Latvijas ūdens motosporta dzīvē - panākta Latvijas un Krievijas organizāciju vienošanās, kas paredz, ka jau šajā sezonā F-1 ātrumlaivu pasaules čempionātā piedalīsies abu valstu kopīgā komanda, pavēstīja Latvijas Ūdens motosporta federācijas prezidents Agris Kalnciems.
Kalnciems uzsvēra, ka šī ir pirmā Austrumeiropas komanda, kas piedalīsies F-1 čempionātā.

Noslēgtais līgums paredz, ka jaundibināto Latvijas - Krievijas komandu pārraudzīs desmitkārtējais Latvijas čempions dažādās laivu klasēs, PSRS čempions, daudzu starptautisku "Grand Prix" sacensību uzvarētājs un Latvijas Ūdens motosporta federācijas prezidents Agris Kalnciems.

Pamatojoties uz līgumu, izveidota jauna sabiedriska organizācija "Kalnciems&Alpins RT", kurā līdzdarbojas abas līgumslēdzēju puses. Organizācijas pārziņā turpmāk būs visas aktivitātes, kas saistītas ar jaunās komandas tālāko darbību, stāstīja Kalnciems.

Pašlaik abas līgumslēdzējas puses risina sarunas ar komandas sponsoriem un iespējamajiem reklāmdevējiem.

"Komandas gada budžets Latvijas apstākļiem ir ļoti liels - tas mērāms miljonos dolāru. F-1 ātrumlaivu sacīkstes ir viens no dārgākajiem sporta veidiem pasaulē, tomēr, pateicoties sacensību organizētāju, sportistu, sponsoru un atbalstītāju uzņēmībai, tās ir kļuvušas par izcilu šovu un aizraujošu sporta veidu," atzina Kalnciems.

Pašlaik notiek sarunas par jaunas tehnikas iegādi, kā arī ir sāktas sarunas ar iespējamajiem jaunās Latvijas - Krievijas komandas pilotiem. Drīzumā Kalnciems dosies uz Itāliju, lai sāktu konkrētas sarunas par komandas tālāko darbību.

Ūdensmotosporta F-1 pasaules čempionātā šogad būs trīspadsmit posmi un pirmais no tiem notiks 30. aprīlī Portugālē. Sacensībās piedalīsies 12 komandas, kopumā 24 laivas. Viens F-1 pasaules čempionāta posms 11.jūnijā notiks arī Rīgā. Pārējie čempionāta posmi paredzēti Beļģijā, Ungārijā, Krievijā, Francijā, Itālijā, Polijā, Bulgārijā, Turcijā, Austrijā un Apvienotajos Arābu Emirātos.

Pērnā gada pasaules čempionāta statistika leicina, ka vidēji vienu ātrumposmu televīzijā vērojuši aptuveni 500 miljonos māju visā pasaulē, bet klātienē skatītāju auditorija parasti mērāma desmitos tukstošu. "Tāda skatītāju auditorija, manuprāt, ir lieliska. Tas norāda, ka Latvijas vārds atkal varētu ieskanēties visā pasaulē," pauda Kalnciems.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!