Foto: Sputnik/Scanpix

Titulētais amerikāņu peldētājs Maikls Felpss saņēmis kritiku no bijušajiem konkurentiem par to, ka cīņai pret dopingu pievērsies tikai pēc savas sporta karjeras beigām, nevis tās laikā.

"Dārgais Maikl, dopings jau izsenis ir problēma un kļūst arvien sliktāk. Arī es nezinu, ko teikt savam dēlam," atklātajā vēstulē Felpsam tviterī ierakstījis horvātu peldētājs Milorads Čavičs. "Cilvēkus pārbauda, dažus pat biežāk nekā citus. Es atceros, kā Lensu Ārmstrongu pārbaudīja trīs reizes dienā un viņš ne reizi neiekrita, taču tā nav īstā problēma. Šobrīd mēs nevaram atklāt jaunākos preparātus un dopinga metodes."

"Kāpēc tu aicini uz reformām tagad, kad esi aizgājis no sporta, un nekad iepriekš neatbalstīji bioloģiskās pases? Tas iet pāri manai saprašanai. Es nesaku, ka tu esi blēdis, jo visas savas karjeras laikā pakāpeniski esi uzlabojis savu sniegumu, taču tavas atjaunošanās spējas nav tālu no zinātniskās fantastikas. Mēs vienkārši gribam saprast, kā tev tas izdevās," raksta horvātu peldētājs.

Kā ziņojām, Felpss bija viens no sportistiem, kas uzstājās ASV Kongresā ar uzrunu par dopinga problēmām sportā, norādot, ka visas savas karjeras laikā viņam nekad nav nācies sacensties pilnīgi tīrā konkurencē. Amerikāņu peldētājs, kam pieder 23 olimpiskās zelta medaļas, arī norādīja, ka ASV ir augstāki antidopinga standarti nekā citās pasaules valstīs.

Milorads Čavičs cīņā par olimpisko zelta medaļu 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs 100 m distancē tauriņstilā zaudēja Felpsam vienu sekundes simtdaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!