Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā Peldēšanas federācija (FINA) uzsvērusi, ka nepieļaus peldēšanas ekipējuma ražotāju "tehnoloģiju cīņas" 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs.

"FINA nopietni strādā šajā virzienā, un ar lielu pārliecību var apgalvot, ka nekādas "peldkostīmu revolūcijas" pirms Rio Olimpiādes nebūs," saka FINA īpašās komisijas vadītājs Jans-Anders Mansons. "Pēdējo gadu laikā esam paveikuši lielu darbu, jo mums ir svarīgi, lai sacensību centrā ir sportisti nevis "augstās tehnoloģijas". Sacensības nedrīkst kļūt par peldtērpu un tehnoloģiju kaujas lauku, jo tas otrajā plānā aizbīda sportisko aspektu. To nedrīkst pieļaut."

Kā zināms, pirms vairākiem gadiem peldēšanas ekipējuma kompānijas nodrošināja sportistus ar īpaši moderniem tērpiem no revolucionāriem materiāliem, kas ļāva sasniegt izcilus rezultātus. Pirmais FINA solis bija pilno tērpu aizliegums vīriešiem, atļaujot izmantot tikai bikses garumā līdz ceļiem.

"Šobrīd mēs situāciju kontrolējam un vienīgais, ko var apspriest saistībā ar ekipējumu ir sponsoru logotips uz tērpa vai tas, kāpēc sievietes izmanto ķermeni nosedzošākus tērpus nekā vīrieši un kā tas iespaido viņu rezultātu progresu, bet neko vairāk," norāda FINA pārstāvis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!