Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Lielbritānijas bokseris Taisons Fjūrijs ceturtdien, 29. septembrī, mudinājis savu tautieti Entoniju Džošua parakstīt līgumu par savstarpējo dueli, lai "dotu britu faniem to, ko viņi vēlas".

Fjūrijs sākotnēji bija noteicis, ka Džošua līgums jāparaksta līdz pirmdienas, 26. septembra, pulksten 17.00. Tomēr tas nenotika, pēc kā Fjūrijs teica, ka duelis tādējādi nenotiks. Tomēr tagad Fjūrijs devis konkurentam vēl vienu iespēju un mudinājis Džošua parakstīt līgumu ceturtdien.

"Bumba ir tavā pusē, viss ir izdarīts. Mums uz vienas lapas ir (translācijas partneri) BT, DAZN un ESPN, viņi ar visu ir apmierināti. Ja tev ir kāda cieņa un lepnums, tu saņemsi līgumu šodien. Es tev ielauztu kādu kaulu, bet es zinu, ka varu sasist tavu seju, tāpēc esmu gatavs dot tev iespēju. Ļauj britu faniem iegūt to, ko viņi vēlas," sociālajos tīklos sacīja Fjūrijs.

Džošua komanda bija mutiski piekritusi Fjūrija piedāvājumam ienākumu sadalījumā. Par šo cīņu Fjūrijs saņemtu 60% no ienākumiem, bet 40% tiktu Džošua. Cīņai būtu jānotiek 3. decembrī, tomēr abas puses pagaidām nav panākušas oficiālu vienošanos.

34 gadus vecais Fjūrijs profesionālajā boksā aizvadījis 33 cīņas. Viņa kontā 32 uzvaras, no kurām 23 priekšlaicīgas, un viens neizšķirts. Pret ASV bokseri Deonteju Vailderu 2020.gada februārī izcīnīto WBC čempiona jostu viņš aizstāvējis divas reizes. 32 gadus vecais Džošua ir 2012.gada Londonas olimpisko spēļu čempions smagsvariem, bet profesionālajā boksā aizvadījis 27 cīņas, kurās izcīnījis 24 uzvaras (22 priekšlaicīgas) un piedzīvojis trīs zaudējumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!