Foto: AP/Scanpix/LETA

Britu smagsvars Taisons Fjūrijs ir gatavs atgriezties boksā un cīnīties ar ukraini Oleksandru Usiku, sociālajos tīklos pavēstījis sportists. Taču tas nebūšot lēti. Savukārt agrā svētdienas rītā nodurts Fjūrija brālēns.

Jau ziņots, ka Usiks sestdien Saūda Arābijas pilsētā Džidā pēc dinamisksas 12 raundu cīņas ar tiesnešu vērtējumu uzvarēja Lielbritānijas bokseri Entoniju Džošua. Ukrainas bokseris nosargāja Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācija (IBF) un Pasaules Boksa organizācijas (WBO) čempiona jostas, kā arī Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) titulu un ieguva vakanto žurnāla "The Ring" titulu.

Uzreiz pēc cīņas Usiks uz savstarpēju dueli izsauca 34 gadus veco Fjūriju, kurš it kā šobrīd nav aktīvs bokseris. "Cīņa ar Fjūrija ir vienīgā, ko šobrīd vēlos. Ja tā nenotiks, nezinu, vai kādreiz vispār vēl boksēšos. Tomēr ticu, ka mēs drīz tiksimies aci pret aci."

Savu atbildi sniedzis arī Fjūrijs, kurš paudis gatavību cīnīties ar Usiku un atgūt Lielbritānijas godu. Tiesa, tas nebūšot lēti un izmaksāšot daudz.

Uzreiz pēc Usika un Džošua cīņas Fjūrijs savos sociālajos tīklos akcentēja, ka spētu abus uzvarēt, pat ja ar viņiem cīnītos vienā dienā. "Viņi bija slikti," abus bokserus raksturoja Fjūrijs. "Čigānu karalis (Fjūrija iesauka - aut.) šeit ir uz palikšanu, tāpēc veriet tik vaļā savas čeku grāmatiņas."

Neilgi pēc Usika un Džošua cīņas vienā no Mančestras pilsētas bāriem agrā svētdienas rītā tikmēr tika nodurts Fjūrija brālēns Riko Bārtons. Ļaundari uzbruka ne tikai viņam, bet arī 17 gadus vecam puisim, kurš ar nopietnām traumām šobrīd atrodas slimnīcā. Policija ir sākusi izmeklēšanu, kuras ietvaros jau ir aizturēti divi cilvēki.

Fjūrija īpašumā šobrīd ir Pasaules boksa padomes (WBC) čempiona josta, taču viņam līdz piektdienai ir oficiāli jāpaziņo par atgriešanos boksā, lai to saglabātu.

Usika un Fjūrija cīņas uzvarētājs savā īpašumā iegūtu visas prestižākās čempiona jostas un boksā pirmo reizi pēdējo 20 gadu laikā būtu neapstrīdams čempions.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!