Latvijas sporta attīstībai ilgtermiņā ļoti svarīgs elements būtu flagmanis, kurā būtu loģiska sistēma, lai jaunais sportists varētu pakāpeniski veidot savu karjeru, taču arī lokālpatriotismam ir ļoti svarīga nozīme, sports sarunu šovā "eXi" sprieda hokejists Oļegs Sorokins, basketbolists Jānis Blūms un futbolists Kaspars Gorkšs.

Runājot par hokeja attīstību, Sorokins atgādināja par Rīgas "Dinamo", kurā bija jauniešu komandas, taču sistēma nebija tik teicami noslīpēta, kā, piemēram, lielajos futbola klubos. "Īsta sistēma nebija. Kaut kas bija, kaut kas nebija, bet skaidrs, ka ne visi varēja tur spēlēt. Varēja būt piramīda, kas ved uz "Dinamo"," teica Sorokins. "Bija kaut kādi labumi, bija arī kaut kādas citādākas lietas."

Jānis Blūms stāstīja, ka "VEF Rīga" cenšas pildīt flagmaņa funkciju, kā piemēru minot to, ka nesen jaunieši no Smiltenes, pateicoties vietējam biznesmenim, devās uz VEF spēli FIBA Čempionu līgā. Savukārt Kaspars Gorkšs uzskata, ka tāda valsts kā Latvija var iztikt bez flagmaņa klubu sportā, taču tad svarīgi, lai sporta sistēma ir sakārtota valsts līmenī, un tad flagmaņa lomu pildīs izlases.

Sporta sarunu šovs "eXi" ir Jāņa Celmiņa un "Sportacentrs.com" veidots raidījums, kas katru otro ceturtdienu skatāms "TV4" kanālā, bet pēcāk arī portālā "Sportacentrs.com". Tajā bijušie sportisti (ceturtajā sezonā tie ir Kaspars Gorkšs, Jānis Blūms un Oļegs Sorokins) apskata aktuālus sporta notikumus caur bijušo atlētu prizmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!