Foto: Publicitātes foto

Par Rīgas velomaratona uzvarētāju sporta distancē svētdien kļuva "Rietumu-Delfin" komandas braucējs Andžs Flaksis.

80 kilometru distancē pa Rīgas ielām uz starta stājās 250 riteņbraucēji. Tā kā sacīkšu aplis sevī ietvēra 11. novembra krastmalu, Mūkusalas ielu, Dienvidu un Vanšu tiltus, ļoti būtisku lomu spēlēja vējš, kas vai nu palīdzēja vai pilnīgi pretēji lika patērēt daudz vairāk spēka. Līdz ar to intriga par sacīkšu uzvarētāju tika saglabāta līdz pat pēdējam aplim, kurā arī norisinājās galvenie notikumi.

Kaut pirms pēdējā apļa 15 sekunžu pārsvars pār konkurentiem bija citam "Rietumu-Delfin" komandas sportistam Kristam Neilandam, Flaksis viņu panāca un noslēgumā apsteidza par septiņām sekundēm. Savukārt uzreiz aiz Neilanda finišēja Māris Bogdanovičs no "Alpha Baltic"/"Unitymarathons.com" komandas.

Kā ziņots, vēl tikai sestdien Bogdanovičs un Flaksis startēja Igaunijas velobrauciena (UCI kat.2.1) otrajā posmā, bet šo sacensību trešā posma vietā izvēlējās dalību Rīgas sacīkstēs.

"Šīs dienas sacensības bija ļoti aktīvas. Nemitīgi sekoja uzbrukumi. Mūsu komandas biedri bija visos atrāvienos, tāpēc pārējiem nevajadzēja lieki tērēt spēkus, ķerot līderu grupiņas," pēc sacensībām izteicās Flaksis. "Pēdējā aplī, kad Rihards Bartuševics un Māris Bogdanovičs noķēra mūsu komandas pārstāvi Kristu Neilandu, atrāvienu veicu es. Pēc piektdienas un sestdienas sacensībām Igaunijā, šis velobrauciens pagāja diezgan ātri. Sākums bija grūts, bet tad kājas iegriezās un viss bija labi. Man bija prieks braukt pa Rīgas lielajām ielām un tiltiem, tā tomēr ir unikāla iespēja."

Dāmā labākā bija talantīgā RRS sportiste Elīna Sauka, kura aiz sevis atstāja Endiju Rutuli ("Veloserviss") un Viktoriju Sipoviču (RRS). Komandu vērtējumā uzvarēja "Rietumu-Delfin", apsteidzot "Alpha Baltic"/"Unitymarathons.com" un "Trek".

Tikmēr Tautas distancē, kas bija 31,6 kilometru garumā, par uzvarētājiem kļuva Juris Visockis un Justīne Brūvere.

Kā ziņots, sacensībās kopā uz starta izgāja 2762 dalībnieki.

Rīgas velomaratons notika jau 31.reizi, un tas ir viens no masveidīgākajiem sporta pasākumiem Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!