Foto: Publicitātes foto
"Covid-19" pandēmijas laikā Eiropas florbola kopiena atrodas dīkstāvē, gaidot ierobežojumu atcelšanu. Neskatoties uz ieilgušo pauzi treniņprocesā un sacensībās, starptautiskās attiecības starp valstīm nav pārtrūkušas. Vasaras sākumā Valmieras florbola klubs ir vienojies par sadarbību ar Krievijas pilsētas Severodvinskas florbola klubu "Prometej", informēja kluba preses dienests.

Abi klubi ir vienojušies kopīgi organizēt bērnu vasaras treniņnometnes Valmierā. Sadarbības plānos ietilpst arī "Prometej" treneru korpusa pieredzes apmaiņas braucieni uz Latviju, lai iepazītos ar FBK "Valmiera" darbu, stažētos pie vietējiem treneriem un dalītos pieredzē ar savām darba metodēm. Tāpat ir panākta vienošanās kopīgi veidot komandu, kas varētu startēt bērnu un jauniešu florbola turnīros gan Eiropā, gan Krievijā.

"Esam gandarīti, ka Valmieras florbola kluba paveiktais šķiet interesants citu valstu florbola speciālistiem," sacīja FBK "Valmiera" prezidents Artis Jansons " Severodvinska ir Krievijas florbola centrs, pilsētā aktīvi darbojas vairāki desmiti jauniešu florbola klubu.
Sadarbība mums ļaus paplašināt savu redzesloku bērnu un jauniešu trenēšanā, kā arī plānojam darboties kā "tilts" talantīgāko Krievijas jauniešu nokļūšanai Eiropas florbola apritē. Ticu, ka ieguvēji būs abi florbola klubi."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!