Foto: F64

Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) vadītāja amatu oficiāli atstājis Einars Fogelis, bet viņa vietā turpmāk LOV vadīs tās ilggadēja galvenā ārste Līga Cīrule, informē Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK).

Fogeli pērnā gada nogalē ievēlējā par Starptautiskās kamaniņu sporta federācijas (FIL) prezidentu, bet nesen viņš saglabāja Latvijas Sporta federāciju padomes (LSFP) prezidenta amatu.

Pirms LSFP kongresa sarunā ar portālu "Delfi" Fogelis neslēpa, ka neplāno turpināt darbu LOV, jo divus amatus latvijā neapvienos.

Latvijas Sporta likumā atrunāts, ka SIA "Latvijas Olimpiskā vienība" nodrošina valsts labāko sportistu individuālajos olimpiskajos sporta veidos sagatavošanos dalībai olimpiskajās spēlēs, jaunatnes olimpiādēs un citās starptautiskajās sporta sacensībās.

Pagājušā gada rudenī nolemts, ka sākot ar 2021.gada 1. janvāri finanšu līdzekļu sadales funkciju turpmāk veiks nevis LOV, bet gan LOK. LOV sportisti un treneri turpmāk finansējumu treniņu - sacensību darbam saņems tikai no savas sporta veida federācijas. LOV turpmākās funkcijas būs turpināt to darbu, kas saistīts ar servisu augsta līmeņa sportistiem, piemēram, medicīnu, fizisko sagatavotību un psihologa pakalpojumiem.

SIA "Latvijas Olimpiskā vienība" izveidota 1994.gadā ar mērķi atbalstīt Latvijas labāko sportistu gatavošanos olimpiskajām spēlēm.
LOV kapitāla daļu turētāji ir IZM (29%), LOK (60%) un LSPA (11%).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!