Jēkabpilī ceturtdien, 15. oktobrī, ar svinīgās lentas griešanu oficiāli atklāta sporta halle, informēja Jēkabpils pilsētas pašvaldība.

Jaunā halle esot kā simboliska dāvana jēkabpiliešiem un pilsētas viesiem Jēkabpils 350 jubilejas gadā. Pasākums sākās ar svinīgajām uzrunām un klātesošos sveica Jēkabpils pilsētas domes priekšsēdētājs Aivars Kraps, pilsētas domes deputāts Leonīds Salcevičs, Latvijas Republikas Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens, Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis, Latvijas Basketbola savienības prezidents Raimonds Vējonis, hokeja kluba Rīgas "Dinamo" prezidents Juris Savickis, SIA "LC Būve" valdes loceklis Sandis Dzērvītis un Jēkabpils Sporta centra direktors Juris Bobrovs. Pēc uzrunām notika svinīga lentas pārgriešana, simboliski kā jaunajai sportistu paaudzei piedaloties arī mazajai hokejistei Melānijai un basketbolistam Raitim.

"Halles ideja pilsētā tika lolota gadu desmitiem, tāpēc ir ļoti liels prieks, ka halle ir uzcelta. Varu teikt, ka šodien sākam jaunu etapu Jēkabpils sporta dzīvē. Jaunā halle būs labs pamats jaunās paaudzes izglītošanai, tā nesīs artavu arī sporta attīstībai reģionā. Esmu gandarīts un pateicīgs visiem par ieguldīto darbu, ideju un spēku šīs halles tapšanā," teica Kraps. "Ceru, ka jau tuvākajā nākotnē šī būs vieta, kur tiks kaldinātas Latvijas olimpiskās medaļas un sasniegtas jaunas sportiskās virsotnes. Es ceru, ka no mazajiem bērniem, kuri hallē sāks sporta gaitas, pēc vairākiem gadiem izaugs nākamie augsta līmeņa sportisti Latvijā un pasaulē. Novēlu, lai šī halle būtu noderīga katram iedzīvotājam, kurš vēlas būt sportisks, aktīvs un vesels."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!