Foto: Publicitātes attēli
Sestdien, 21. augustā, uz AB dambja sākās 12. diennakts basketbola spēle "Krastu mačs", portālu "Delfi" informēja pasākuma rīkotāji.

Tradicionālajā atklāšanas spēlē "VEF Rīga" dramatiskā spēles galotnē, nodemonstrēja čempionu aukstasinību, ar 68 pret 66 uzvarēja "Ghetto Family", izvirzot vadībā Labo krastu.

Par rezultatīvāko spēlētāju dienas pirmajā cīņā VEF rindās ar 13 punktiem, kļuva Artis Ate.

"Krastu mačs" šogad notiek "Rīgas vasara 2021" ietvaros un atzīmējot Rīgas ostas 821. gadadienu. Tradicionālā diennakts basketbola spēle jau 12. reizi pulcē dalībniekus no abiem Daugavas krastiem, lai noskaidrotu labākos. Šobrīd kopvērtējuma rezultāts ir 6 pret 5 par labu Labajam krastam.

24 stundu garumā starp abiem Daugavas krastiem pavisam tiks nospēlētas 24 spēles starp 48 komandām. "Krastu mačs" turpināsies līdz svētdienas pēcpusdienai, kad 14:00 uz noslēdzošo dueli dosies politiķi.

Pirms atklāšanas spēles tika aizvadīti "AJ Power Dunk Contest" un "Clean R" 3 punktu metienu konkurss. Lai arī lietus iztraucēja bumbas triecienu finālu, žūrija un finālisti Kristaps Dārgais, Rafals Lipinski (Polija) un Vadims Podubčenko (Ukraina) vienojās brālīgi sadalīt pirmo vietu. Savukārt par precīzāko snaiperi šogad tika kronēts BK "VEF Rīga" spēlētājs Kristers Zoriks, kurš guva 17 punktus, apsteidzot pagājušā gada uzvarētāju un komandas biedru Arti Ati, kuram izdevās tikt pie 14 punktiem.

"Krastu maču" tradicionāli pavada plaša kultūras programma. Par atklāšanas šovu rūpējās "Citi zēni", bet šovakar uz skatuves kāps arī "Very Cool People", Elza Rozentāle, čellists Mareks Radzēvičs kopā ar vienu no labākajiem finger-drumming pārstāvjiem pasaulē Rick Feds, kā arī "Ghetto faktora" uzvarētāja Būū. Galvenais koncerts paredzēts pulksten 23 sestdienas vakarā pēc aktieru un mūziķu spēles, kad uz skatuves kāps Ozols.

"Krastu mačs" notiek sadarbībā ar Rīgas brīvostas pārvaldi, kas jau kopš pirmā gada ir šī turnīra patrons, Rīgas domi, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentu, AAS "BALTA", basketbola klubu "VEF Rīga", SIA "Uniso", SIA "TET", SIA "AJ Power", SIA "Clean R" un AS "Aldaris".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!