Foto: DELFI
Cēsu "Lekrings" komanda sestdien "Arēnā Rīga" izcīnīja bronzas medaļas "Elvi Florbola līgas" vīriešu turnīrā.

Cīņā par trešo vietu "Lekrings" ar rezultātu 6:4 (2:1, 1:1, 3:2) uzvarēja "Talsu NSS"/"Krauzers" vienību.

Ar trim vārtiem jeb "hat-trick" šajā mačā izcēlās "Lekrings" florbolists Kevins Šmits.

Pēc Pētera Trekšes un Jāņa Meldera precīzajiem metieniem "Lekrings" pirmajās desmit minūtēs ieguva 2:0 vadību, bet 12.minūtē Viesturs Mārtiņš Rubenis vienus vārtus atspēlēja. Cēsu komanda divu vārtu pārsvaru atguva vien 26 sekundes pēc otrā perioda sākuma, kad ar bumbiņu vārtos raidīja Šmits, bet tikai 25 sekundes vēlāk Mareks Stančiks guva vārtus, panākdams 2:3.

"Lekringam" noslēdzošajā trešdaļā izdevās iegūt pat trīs vārtu pārsvaru, jo pa vārtiem guva Jorens Malkavs un Šmits. Līdz ar to astoņas minūtes līdz pamatlaika beigām tā ar 5:2 vadību soļoja pretī bronzas medaļām. Tomēr "Talsu NSS"/"Krauzers" nepadevās, jo 53.minūtē Artis Raitums vienus vārtus atguva, bet 56.minūtē Armands Budreika samazināja rezultāta starpību līdz minimumam.

Noslēdzošajās minūtēs Talsu komandai piederēja ievērojams pārsvars, bet izglābties no zaudējuma neizdevās, turklāt pēdējās Šmits raidīja bumbiņu tukšos "Talsu NSS"/"Krauzers" vārtos, noformējot sev "hat-trick".

Cēsnieki izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-1 pārspēja Liepāja "Kurši"/"Ekovalis" vienību, kamēr pusfinālā ar 3-4 piekāpās "Lielvārde"/"FatPipe" vienībai. Savukārt talsinieki vispirms ar 4-2 pārspēja Kocēnu "Rubenes" vīru komandu, bet cīņā par finālu ar 2-4 zaudēja čempionei "Betsafe"/"Ulbroka Oxdog".

Tādējādi "Betsafe"/"Ulbroka Oxdog" un "Lielvārde"/"FatPipe" sestdien plkst.19.15 uzsāks cīņu par Latvijas čempionitutulu. Šo spēli tiešraidē translēs Latvijas Televīzijas 7.kanāls (LTV7).

ZIņots, ka pirms tam sestdien par čempioni sieviešu konkurencē kļuva Kocēnu "Rubene", kas finālā ar 4:3 (2:1, 1:1, 0:1, 1:0) pagarinājumā uzvarēja "Ķekavu", tiekot pie sava 12.čempiontitula.

Sākotnēji finālus bija iecerēts aizvadīt nedēļu vēlāk, taču sacensības tika pārceltas, jo uz to brīdi Federāciju kausa divcīņu ar Vāciju aizvadīs Latvijas sieviešu tenisa izlase.

Latvijas čempionāts florbolā norisinās 26.reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!