Piektdien Kuivižos noslēgsies Rīgas līča regate jeb "Gulf of Riga Regatta" (GoRR) un starp 47 jahtu komandām tiks noskaidroti ne tikai sacensību uzvarētāji, bet arī Latvijas čempioni un Livonijas kausa ieguvēji. Pēc ceturtdien veiktiem diviem piekrastes braucieniem iepretim Rojai visās četrās sacensību grupās mainījās līderi, ziņo organizatori.

ORC grupās līderpozīcijās izvirzījās Lietuvas komanda "COOL WATER" (ORC1) un Igaunijas – "SUGAR" (ORC2). Mainījušies arī līderi LYS grupās, kur pamatā startē komandas no Latvijas. LYS1 grupā līdzšinējos līderus "PROJECT A1" nomainīja "ROCCABELLA", apsteidzot par vienu punktu kopvērtējumā. Pirms pēdējā posma jahta "BLONDY" visai pārliecinoši nomainīja līdzšinējos līderus arī LYS2 grupā, apsteidzot sāncenšus – "FILIAS" un "ELIXIR". Lielākā intriga pirms pēdējā posma noslēguma par kopvērtējuma uzvarētāju saglabājas LYS1 grupā.

"Regate notiek jau vairākas dienas un pēc pirmajiem diviem posmiem mēs bijām otrajā vietā. Vakar tika doti divi starti un katrs starts bija kā atsevišķs posms. Laikapstākļi bija sarežģīti. Visu laiku bija vēja maiņas – tad vējš pastiprinājās, tad kļuva vājāks. Komanda nostrādāja godam – taktiski, un kapteinis labi novadīja laivu. Mums lielu kļūdu nebija. Šī kombinācija mums vakar arī nesa labāko rezultātu," tā par GoRR aizvadītās dienas 3. un 4. sacensību posmu izsakās "ROCCABELLA" komandas pārstāvis Silards Kamergrauzis.

"Mūsu laiva ir piemērota garajām distancēm, nevis īsajām. To parādīja pirmo divu dienu rezultāti, kur mums bija iespēja ieņemt līderpozīciju. Priecājamies, ka šodien atkal ir garā distance un mēģināsim pabīdīt "ROCCABELLA" atpakaļ," tā ar šodienas sportiskām iecerēm smaidot dalās burāšanas komandas "SARMA&NORDE" pārstāvis Jānis Norde no jahtas "PROJECT A1".

Šā brīža kopvērtējuma rezultāti:
ORC1 grupā – Lietuvas komanda "COOL WATER" (buras Nr. LTU-2777), kapteinis Raimonds Šiugždins
ORC2 grupā – Igaunijas komanda "SUGAR" (buras Nr. EST-774), kapteinis Marjalīsa Umba
LYS1 grupā – Latvijas komanda "ROCCABELLA" (buras Nr.LAT-911), kapteinis Valters Romans
LYS2 grupā – Latvijas komanda "BLONDY" (buras Nr. LAT-315), kapteinis Andris Zubrickis

Sacensību rezultāti pieejami: https://gorr.lv/lv/rezultati
Ar dalībnieku sarakstu iespējams iepazīties šeit: https://gorr.lv/lv/dalibnieki

Šobrīd regate ir ceļā uz Kuivižiem un sekot līdzi sacensību norisei īstā laikā ir iespējams tiešsaistē:

Provizoriski pirmās jahtas Kuivižu ostā šodien varētu ierasties sākot no pulksten 17.00.

2020.gada GoRR uzvarētāju, Latvijas čempionu un Livonijas kausa ieguvēju apbalvošanas ceremonija notiks pēc tam, kad būs finišējušas visas jahtas un beigsies sacensību protestu izskatīšanas, ja tādi tiks iesniegti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!