Foto: Publicitātes foto
Gatavojoties VIII Latvijas Jaunatnes Olimpiādei, kas risinājās pagājušajā nedēļas nogalē, sporta bāzē "Reķi" Dobeles novadā no 25. jūnija līdz 6. jūlijam norisinājās jauno svarcēlāju un fiziskās sagatavotības nometnes bērniem un jauniešiem.

Gatavojoties olimpiādei, jauno svarcēlāju nometnes dalībnieki regulāri trenējās un ieturēja organizatoru sarūpētas veselīgas ēdienreizes, atrodot laiku arī SUP dēļu izbraucieniem, peldei un vakara kino uz lielā ekrāna. Kā norāda organizatori, startējot Olimpiādē, visi jauno svarcēlāju nometnes dalībnieki uzrādīja savus labākos rezultātus un pelnīti sadalīja godalgotās vietas un medaļas.

Fiziskās sagatavotības nometne tika organizēta, lai bērni un jaunieši mācītos un apgūtu jaunas iemaņas, aizvadot nodarbības gan trenažieru zālē, gan ārpus telpas. Nometnes organizatori gādāja, lai bērni iesāktu dienu ar aktīvu rīta rosmi, krosu, dažādiem uzdevumiem un pat rīta peldi ezerā. Pēc tik aktīva starta bērniem tika nodrošinātas veselīgas brokastis un atpūta, lai apkopotu spēkus nākamajiem treniņam.

Bērni visas dienas garumā izmēģināja savus spēkus boksa nodarbībā, trenažieru zālē, orientēšanās sportā, peldēšanā, SUPošanā, sporta dejās, disku golfā, izturības vingrinājumos un dažādās spēlēs. Vakara noslēgumā neizpalika arī kino skatīšanās uz lielā ekrāna.

Kā atzīst nometnes organizatori, bērni šajās dienās mācījās būt patstāvīgi un strādāt komandā. Noslēdzoties nometnei, tās dalībnieki atzīst, ka vislielākie ieguvumi no jauniegūtās pieredzes ir draugi, zināšanas un neaizmirstamās aktivitātes.

Nākamā bērnu un jauniešu fiziskās sagatavotības nometne sporta bāzē "Reķi" ir paredzēta no 15. līdz 19. jūlijam, paralēli aizvadot arī bērnu sporta deju nometni. Jau šajās brīvdienās, 13. un 14. jūlijā, jaunos svarcēlājus nomainīs Latvijas pieaugušo izlase svarcelšanā – Armands Mežinskis, Dana Ivanova , Artūrs Plēsnieks un Ritvars Suharevs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!