Foto: Publicitātes attēli

2014. gada 17. maijs kļuvis par vēsturisku dienu Latvijas amerikāņu futbola attīstībā - amerikāņu futbola klubs "Riga Lions" aizvadījis koptreniņu ar ASV bruņoto spēku 173. gaisa desanta brigādes karavīriem, portālu "Delfi" informēja Latvijas Amerikāņu futbola federācija (LAFF).

Treniņa galvenais mērķis bijis pieredzes apmaiņa starp Latvijas amerikāņu futbola spēlētājiem un ASV bruņoto spēku karavīriem, kuri ar šo sporta veidu nodarbojušies pirms pievienošanās armijai.

"Kad uzzinājām, ka Latvijā ieradušies 150 ASV bruņoto spēku karavīri, mēs sapratām, ka šādu izdevību nedrīkst laist garām un ir jārīkojas! Tā kā ASV ir amerikāņu futbola dzimtene, un tur tas ir pats populārākais sporta veids, nospriedām, ka koptreniņš ar īstiem amerikāņiem būtu ārkārtīgi vērtīga pieredze mūsu spēlētājiem. Pēc sazināšanās ar pašiem desantniekiem, kuri ar prieku atsaucās mūsu piedāvājumam, un pasākuma saskaņošanas ar NBS vadību, bijām gatavi pirmajam kopīgajam treniņam," stāsta LAFF valdes loceklis Matīss Stabulnieks.

LAFF joprojām arī aicina ikvienu interesentu izmēģināt savus spēkus amerikāņu futbolā, pievienojoties kādai no esošajām komandām - "Riga Lions" vai "Saldus Warriors", vai arī dibināt jaunu komandu savā pilsētā. Federācija jau saņēmusi ziņas par jaunas amerikāņu futbola komandas izveidošanos Smiltenē.

Piedāvājam fotoreportāžu no 17. maija pēcpusdienas notikumiem Upesciema stadionā, kur  tikās 25 amerikāņu futbola kluba "Riga Lion"  spēlētāji un 20 ASV gaisa desanta karavīri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!