"Hanzas peronā" turpinās FIDE "Chess.com Grand Swiss" šaha turnīrs, kurā šahisti turpina cīnīties par ceļazīmēm uz pasaules šaha čempionāta pretendentu turnīru 2022. gadā.

Pirmajā kārtā Latvijas lielmeistars Arturs Neikšāns parūpējās par patīkamu pārsteigumu, skaistā stilā apspēlējot lielmeistaru no Krievijas Alekseju Saranu. Uzvarēt izdevās vēl 19 šahistiem, tamdēļ ceturtdien Neikšāns spēlēja starp līderiem pie 10. galdiņa, tiekoties ar Anglijas pārstāvi Deividu Houvelu. Pēc ilgstošas cīņas galotnē partija ceturtdien vēlu vakarā noslēdzās neizšķirti pēc 142 gājieniem. Pēc divām kārtām Latvijas lielmeistars ar 1,5 punktiem no 2 ieņem dalītu 4.-8. vietu turnīra kopvērtējumā.

Normunds Miezis savā partijā līdz 13 gājienam precīzi atkārtoja 1980. gada Tukmanova – Tāla partijā izdarītos gājienus, kura arī beidzās neizšķirti. Normundam Miezim šobrīd 1 punkts no 2 un dalīta 43.-49. vieta turnīra kopvērtējumā. Viens no turnīra līderiem Firoudža Alireza ceturtdien izcīnīja otro uzvaru pēc kārtas, dienu noslēdzot kā turnīra līderis kopā ar vēl diviem šahistiem, kuriem arī izdevies uzvarēt pirmās divas turnīra partijas – Aleksandru Predki un Ivanu Sariču.

Kopā atklātajā turnīrā piedalās 108 šahisti un sieviešu turnīrā 50, kopā spēlētājiem pārstāvot 42 valstis. Kopējas turnīru balvu fonds ir 550 000 ASV dolāri, no kuriem pirmās vietas ieguvējs atklātajā turnīrā saņems 70 000, un sieviešu turnīra uzvarētāja 20 000 ASV dolāru. Kopā tiks izspēlētas 11 partijas, turnīrs noslēgsies 7. novembrī.

Visām šaha partijām var sekot tiešraidē https://grandswiss.fide.com/ , partiju sākums katru dienu ir 14.00 pēc Latvijas laika. Vienīgā brīvdiena turnīra laikā paredzēta 2. novembrī. Turnīrs notiek ievērojot stingrus drošības pasākumus, klāt neesot skatītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!