Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 5. augustā, Ventspils pilsētas svētku laikā norisinājās "Betsafe Latvijas Spēkavīru čempionāta" 5.posms, kurā savu pirmo uzvaru šajā sezonā svinēja Jānis Šleckus. Otrajā vietā ierindojās Didzis Zariņš, bet trešais labākais rezultāts lietuvietim Sauļum Brusokas, informēja organizatori.

Sacensību piektajā posmā kopumā piedalījās deviņi atlēti Māris Krievelis, Uldis Ķiploks, Raivis Mundiciems, Otomārs Skreija, Edgars Andersons, Oskars Martužans kā arī pirmo trīs ieguvēji Jānis Šleckus, Didzis Zariņš un Sauļus Brusokas.

"Betsafe Latvijas Spēkavīru čempionāta" piektais posms sākās ar "Latvijas naftas" autocisternas vilkšanu. Lieliski laukumā sevi parādīja Didzis Zariņš, veicot vingrinājumu 23,75 sekundēs. Aiz viņa otrajā pozīcijā ierindojās Jānis Šleckus (24,50 sek), bet trešais labākais rezultāts starp konkurentiem Oskaram Martužanam – 24,96 sek.

Kā otrais vingrinājums sekoja "Husqvarna" pietupieni ar raideri, kurā labākais izrādījās lietuvietis Sauļus Brusokas, paceļot to piecpadsmit reizes, un uzstādot jaunu rekordu šajā vingrinājumā. Otrajā vietā ar divpadsmit paceltām reizēm Otomārs Skreija, savukārt trešajā vietā ar vienpadsmit paceltām reizēm palika Uldis Ķiploks

"Darba Drošības centra" plecu spēka kombinācijā, kurā atlētiem bija jāpievar pieci dažādi svari, pirmais atkal Brusokas, veicot visus vingrinājumus 56,48 sekundēs. Bronzas godalga Zariņam – 64,56 sek., bet trešajā vietā Jānis Šleckus (89,45 sek.).

"Ferratum Bank" seifa celšanā savus spēkus un spītu demonstrēja Šleckus un Zariņš, dalot pirmo un otro vietu ar paceltām divpadsmit reizēm. Savukārt trešajā vietā ar vienpadsmit paceltām reizēm palika Edgars Andersons.

Pirmspēdējā vingrinājumā "RERE grupa" un "Labietis" stafetē kārtējā uzvara Jānim Šleckus, veicot stafeti vien 37,31 sekundē. Apmēram par divām sekundēm viņam zaudēja Andersons (39,28 sekundes), savukārt labāko trijnieku noslēdza Oskars Martužans (41, 75 sekundes).

Pēdējā, izšķirošajā vingrinājumā savu veiklību un spēku demonstrēja Didzis Zariņš, kurš visus sešus "Betsafe Atlanta akmeņus" uz statīva uzcēla 66,46 sekundēs. Otrajā vietā ar pieciem paceltiem akmeņiem Jānis Šleckus (40,96 sek), bet trešais ar četriem paceltiem akmeņiem Oskars Martužans (28,04 sek.).

Pēc visu vingrinājumu rezultātu apkopošanas, pirmo vietu un savu pirmo uzvaru "Betsafe Latvijas Spēkavīru čempionāta" četrpadsmitajā sezonā svinēja Jānis Šleckus. Otrā vietā Didzis Zariņš, bet trešā vieta lietuvietim Sauļum Brusokas.

VietaAtlētsPunkti
1.Jānis Šleckus45,5
2.Didzis Zariņš43,5
3.Sauļus Brusokas35
4.Oskars Martužans35
5.Edgars Andersons33
6.Otomārs Skreija26
7.Raivis Mundiciems19
8.Uldis Ķiploks16
9.Māris Krievelis14
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!