Foto: WBSS

Latvijas bokseris Mairis Briedis trešdien ieradies uz sestdien plānoto Pasaules boksa supersērijas (WBSS) fināla cīņu, kurā Briedis cīnīsies pret kubieti Junieru Dortikosu.

Jau vēstīts, ka Briedis un Dortikoss WBSS finālcīņu, kura iepriekš jau pāris reizes tika atcelta, aizvadīs 26. septembrī Vācijas pilsētā Minhenē. Latvijas sportists tur ielidojis trīs dienas pirms gaidāmā notikuma.

"Beidzot tuvojas cīņas diena," pēc piezemēšanas Minhenē stāsta Briedis. "Es vairs nevaru sagaidīt sestdienu! Kā vienmēr, darīšu visu, ko varēšu, lai mēs sasniegtu rezultātu un vestu mājās trofeju."

Ceturtdien abi bokseri tiksies preses konferencē, bet duelis sestdien notiks "Plazamedia Broadcasting Center" televīzijas studijā, taču cīņu klātienē skatītāji vērot nevarēs.

View this post on Instagram

Hallo Deutschland! 🥊 @wbsuperseries

A post shared by Mairis Briedis (@mairisbriedis) on Sep 23, 2020 at 7:27am PDT


Dortikoss, kurš ikdienā uzturas ASV pilsētā Maiami, Vācijas pilsētā ieradās jau svētdien. Kubietis, nonākot Vācijā, pavēstīja, ka uzvaru veltīs leģendārā boksera Muhameda Ali piemiņai.

WBSS fināla uzvarētājs iegūst Muhameda Ali vārdā nosaukto trofeju. Savukārt IBF čempionu tituls šobrīd pieder Dortikosam, kuru viņš ieguva cīņā pret amerikāni Endrū Tabiti. Žurnāla "The Ring" vērtējumā Briedis un Dotikoss ir pasaules ranga līderi savā svara kategorijā, tāpēc abi cīnīsies par "The Ring" lineālo čempionu titulu.

34 gadus vecais Dortikoss izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu – nedēļu pēc Brieža zaudējuma Oleksandram Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

Par gadu vecākais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret Usiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!