Foto: Latvijas Jātnieku federācija

Pašmāju sportisti sestdien uzvarēja visos trīs maršrutos Kleistos notiekošā Centrāleiropas līgas Pasaules kausa (PK) posma otrajā dienā, ziņo Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) preses dienests.

Dienas augstākajā distancē ar 140 centimetrus augstiem šķēršļiem nepārspēts palika Kristaps Neretnieks ar zirgu "Cerosino". Sportistam arī otrā vieta ar zirgu "I-Chique Is Mich Dat Z". Maršruts notika divās fāzēs, līdera laiks otrajā fāzē 34,06 sekundes.

No sava pirmās vietas rezultāta ar otro zirgu Neretnieks atpalika par nieka 0,60 sekundēm, otrajā fāzē finišējot ar rezultātu 0/34,64. 11.pozīcijā ierindojās Krista Kliesmete ar zirgu "Eisamniek".

Akumulācijas maršrutā ar džokeri (šķēršļu augstums līdz 130 centimetriem) pirmo vietu izcīnīja Ģirts Bricis ar ērzeli "Michael 231", distanci veicot 50,74 sekundēs. Trešā vieta Kristapam Neretniekam ar zirgu "Chicarito" 52,18 sekundēs. Septītajā pozīcijā ierindojās Anna Annija Alsiņa ar "Cleo".

Mazā apļa distancē (120 centimetrus augsti šķērsļi) uzvarētājas laurus plūca Laura Skuja ar zirgu "Centebo". Goda pjedestālu noslēdza Sintija Semeņkova ar "Gigi Go". Citās godalgotajās vietās šajā maršrutā – Jana Zēberga, Kitija Bilinska, Madara Pētersone, Nikola Avkštola un Elīna Kaimiņa.

Sestdienas vakarā sportisti piedalījās svinīgā "Grand Prix" starta kārtas numuru izlozē, kas Pasaules kausa posmos ir sena un īpaša tradīcija. Olimpietis Kristaps Neretnieks ir izlozējis otro starta numuru, līdz ar to, līdzjutēji varēs vērot viņa startu jau pašā distances sākumā. Pasaules kausa posma maršruts jeb "Grand Rīga 2021" sāksies svētdien pulksten 14.

"Grand Prix" maršruts dos ieskaites punktus kvalifikācijai Pasaules kausa finālam un 2022. gada pasaules jāšanas sporta spēlēm. Sportistiem un viņu zirgiem galvenajā maršrutā jāpārvar līdz 160 centimetriem augsti šķēršļi.

Kleistu sporta centrā Centrāleiropas līgas Pasaules kausa Rīgas posma konkūrā sacīkstēs šogad piedalās sportisti no septiņām valstīm. Tiesnešu komandā strādā četrzvaigžņu kategorijas tiesnesis Renē Bilardons no Francijas, kurš tiesājis pasaules un Eiropas čempionātus, kā arī Pasaules kausa finālus.

Jāšanas sporta šķēršļu pārvarēšanas sacensības, kam piešķirta CSI2*-W/CSIYH1* kategorija, ir svarīgākais gada notikums Latvijas jāšanas sportā, un tās notiek jau 29. reizi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!