Foto: Zigismunds Zālmanis, Jeļizaveta Iļjina
Azartiskā un pozitīvā noskaņā svētdien tika aizvadīts lielākais Latvijas galvaspilsētas velonotikums – 32. "Elkor Rīgas velomaratons". Vērienīgais riteņbraukšanas pasākums trīs dažādos braucienos pulcēja teju 3500 dalībniekus, informē rīkotāji.

Uzvaras 94,5 kilometru garajā "Dion" sporta distancē svinēja "Rietumu – Delfin" riteņbraucējs Krists Neilands un "RRS/ Purvciems" sportiste Elīna Sauka. Tikmēr vērienīgajā "Spices" tautas braucienā nepārspēti palika Linards Veide un Adele Ilga Spigovska.

Svētdien gandrīz 3500 velomīļu no visas Latvijas un apkārtējām valstīm pulcējās Rīgā, kur jau 32. reizi norisinājās galvaspilsētas lielākais velonotikums – "Elkor Rīgas velomaratons". Vērienīgais pasākums aizritēja pozitīvā un sportiski azartiskā gaisotnē. Neskādēja arī brīžiem lietainie laika apstākļi. Riteņbraucējiem bija iespēja ņemt dalību kādā no trijām distancēm – "Dion" sporta, "Spices" tautas vai "Amway" ģimenes braucienos. Rīkotāji bija sagatavojuši visu laiku interesantāko trasi. 15, 8 kilometru garajā aplī, ko dalībnieki atkarībā no sava brauciena veica vienu līdz sešas reizes, pēdējā daļa veda pa Vecrīgas ielām, pulcējot arī lielu un neviltotu līdzjutēju interesi.

Aizraujoša un spraiga cīņa norisinājās "Dion" sporta braucienā. Jau pirmajā aplī no lielās grupas aizbēga četri riteņbraucēji – Krists Neilands, Uldis Ālītis (abi "Rietumu – Delfin"), Viesturs Lukševics un Mārtiņš Savickis (abi "Alpha Baltic/ Martatoni.lv"). Līderu kvartets ar katru apli palielināja savu pārsvaru savā starpā arī labi sastrādājoties. Viss izšķīrās noslēdzošajā sestajā aplī. Vispirms aizbēgt centās Lukševics, bet uzreiz viņam pievienojās Neilands. Abi arī sadalīja uzvaru. Vecrīgas nedaudz pielijušajā bruģī līdera lomu uzņēmās kuldīdznieks Neilands, kurš taktiski pareizi piesedza sava pilsētnieka centienus viņu apsteigt. "Rietumu – Delfin" pārstāvis finišēja pirmais, distancē pavadot 2 stundas 11 minūtes un 24 sekundes. Lukševics finišēja četras sekundes vēlāk, ieņemot otro vietu. Tikmēr trešajā vietā ierindojās Savickis. Starp dāmām "Dion" sporta braucienā ātrākā bija rīdziniece Elīna Sauka. Viņa trasē pavadīja 2 stundas 23 minūtes un 13 sekundes. Otrajā šeit vietā finišēja [L1] "Sportlife" pārstāve Ieva Strēle. Kopumā šeit startēja vairāk nekā 200 licencēto braucēju.

Krists Neilands pēc izcīnītās uzvaras: "Esmu ļoti priecīgs par izcīnīto uzvaru. Negaidīti ātri noformējās atrāviens, kas arī bija izšķirošais. Bruģa posmā man izdevās izvirzīties vadībā. Atlika nosargāt pozīciju, ko arī izdarīju. Šis panākums, protams, ir patīkams. Turpmāk galvenais ir gūt uzvaras starptautiskā mēroga UCI sacensībās!"

Vērienīgajā "Spices" tautas braucienā, kur startēja vairāk nekā 2000 dalībnieki, 31,6 kilometru garajā distancē uzvarētājs noskaidrojās vien finiša spurtā Vecrīgas ielās. Nelielu vadību ieguvušais Linards Veide no "Rietumu – Delfin" komandas, nosargāja savas pozīcijas un izcīnīja skaistu uzvaru. Viņa laiks trasē bija 48 minūtes un 25 sekundes. Otrais finišēja Juris Mikulēns ("Fans AP – Print"), bet trešais "Garkalne MTB" pārstāvis Sandijs Kļaviņš.

Patīkamā un draudzīgā gaisotnē norisinājās "Amway" ģimenes brauciens. 15,8 kilometru garo trasi pieveica vairāk nekā 1000 dalībnieki, tostarp arī Gustavs Pētersīlis. Kompānija "Amway" par katru dalībnieku, kurš pārstāvēja "Nutrilite" komandu ziedoja 2 Euro Gustava Pētersīļa rehabilitācijai pēc smagas traumas.

Pasākuma laikā arī tika noteikti ne tikai ātrākie braucēji, bet arī kuplākie darba kolektīvi, vecākie dalībnieki, ekskluzīvākā velosipēda īpašnieki, stilīgākie dalībnieki un "Spices" konkursa "2 kā 1" nominācijas uzvarētāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!