Pasaules reitinga sacensībās šautriņu mešanā "Latvia Open 2014", kas risinājās aizvadītajā nedēļas nogalē, uzvarētāju laurus plūca viesi no Anglijas, Nīderlandes, Lietuvas, Somijas, Zviedrijas un Latvijas.

Kopumā sacensībās startēja vairāk nekā 230 dalībnieku no 18 valstīm.

Šautriņu mešanas festivāls Latvijā sākās ar pielozēto pāru turnīru, kurā, piedaloties 56 pāriem, par uzvarētājiem kļuva lietuvietis Ugņus Jankūns ar zviedru Johanu Rosanderu, kuri spraigā finālspēlē ar rezultātu 4:3 pārspēja Andresu Sepu no Igaunijas un Asko Niskalu no Somijas.

Turnīra galvenajās sacensībās, kurās izcīnīti pasaules reitinga punkti, kopumā startēja 15 jaunieši, 49 dāmas un 168 kungi. Jauniešu konkurencē triumfēja jau pieminētais lietuvietis Jankūns, kurš finālā negaidīti pārliecinoši ar rezultātu 4:0 pārspēja jauniešu turnīra galveno favorītu Džeimiju van Bauvelu no Nīderlandes, savukārt 3. vietas izcīnīja Lena Edge no Vācijas un pašmāju jaunais talants Rihards Slišāns no Vecumniekiem.

Dāmu konkurencē par šī gada "Latvia Open" čempioni kļuva Nīderlandes šautriņu metēja Daniele Ijpelāra, kura spraigā finālā ar rezultātu 5:4 uzvarēja Lumi Silvanu no Somijas. Arī 3. vietas dāmu konkurencē izcīnīja Somijas sportistes – Mareta Līri un Kaisu Rekinena. No Latvijas šautriņu metējām visaugstāk aizcīnījās rīdziniece Sarmīte Lavrentjeva, kura ierindojās 9. vietā.

Nedaudz negaidīti noslēdzās kungu individuālās sacensības, jo par čempionu kļuva maz zināmais Deniss Harbors no Anglijas, kurš finālā ar rezultātu 6:3 uzveica lietuvieti Arūnu Čipli. 3. vietas izcīnīja Darjus Labanausks no Lietuvas un Marks Osterhuis no Nīderlandes, savukārt starp Latvijas šautriņu metējiem 5. vietu ieņēma priekulietis Madars Razma, bet 9. vietā ierindojās Gatis Lancers no Valmieras.

"Latvia Open" noslēdzās ar dāmu un kungu pāru sacensībām. Dāmu konkurencē nepārspētas palika somietes Mareta Līri un Kaisu Rekinena, kuras finālā ar rezultātu 5:1 uzvarēja Aksanu Andročiku un Valentīnu Vasiļjevu no Krievijas, bet 3. vietu ieņēma Hanne Johansena ar Beritu Šovu no Dānijas un Aleksandra Levčenko ar Kseniju Parkčomenko no Krievijas. Kungiem par uzvarētājiem kļuva šī brīža Baltijas vadošie šautriņu metēji – Darius Labanauskas ar Madaru Razmu, kuri finālā ar rezultātu 5:4 izrādījās pārāki par Mičelu van der Horstu un Patriku Morelisenu no Nīderlandes, savukārt 3. vietas kungiem izcīnīja Marks Osterhuis ar Džefriju de Grāfu no Nīderlandes un Tēvu Haverinens ar Asko Niskalu no Somijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!