Sestdien, 19. septembrī, notika Olimpiskā centra Rēzekne atklāšanas pasākums, kura ietvaros ledus hallē bija skatāmi priekšnesumi, savukārt stāvlaukumā norisinājās "Ghetto Games" turnīri, portālu "Delfi" informēja Rēzeknes pilsētas dome.

Visas dienas garumā bija iespēja doties ekskursijās, izbaudīt bezmaksas slidošanu, darboties meistarklasēs un piedalīties dažādos konkursos un aktivitātēs.

Pasākuma sākās ar svinīgajām uzrunām, kad klātesošos sveica Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Žoržs Tikmers, būvfirmas SIA “Arčers” valdes locekle Maija Baltgalve, SIA “Olimpiskais centrs Rēzekne” valdes locekļi Jekaterina Meirāne un Vladimirs Bogdanovs, Saeimas deputāti Ivans Ribakovs un Edmunds Teirumnieks, kā arī Rēzeknes tehnoloģiju akadēmijas rektore Iveta Mietule. Tāpat arī klātesošos uzrunāja Rēzeknes – Aglonas diacēzes bīskaps Jānis Bulis un Rēzeknes Svētās Dievmātes piedzimšanas baznīcas pārzinis, virspriesteris Viktors Teplovs, kuri jauno būvi iesvētīja.

Pēc tam, kad Aleksandrs Bartaševičs, Ilga Šuplinska un Žoržs Tikmers pārgrieza svinīgo lenti, klātesošie bija aicināti uz ledus halli, kur klātesošie vēroja daiļslidošanas priekšnesumus, grupas "Baritoni" uzstāšanos un simbolisko hokeja spēli starp HK “Vecie Buki” un HK “Cirma”.

Paralēli pasākumam ledus hallē, sākās arī "Ghetto Basket" un "Ghetto Football" turnīri, kuri norisinājās visas dienas garumā. Visi interesenti, kuri bija iepriekš reģistrējušies, devās ekskursijās, izbaudīja bezmaksas slidošanu un meistarklases, savukārt organizatori un "Ghetto Games" komanda parūpējās par atraktīviem konkursiem un pārsteigumiem visas dienas garumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!