Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Konkursa "Rīgas Sporta laureāts 2014" svinīgajā noslēguma ceremonijā, kas notika kultūras namā "Ziemeļblāzma", piektdien, 12.decembrī, tika sumināti šā gada Rīgas labākie sportisti.

Par 2014.gada Rīgas Sporta laureātu ir izvēlēts jaunais peldētājs Jānis Šaltāns, kurš ar labiem panākumiem šogad pārstāvējis Latviju vairākos nozīmīgos sporta pasākumos kā Pasaules jaunatnes Olimpiāde.

Par Rīgas labāko sportisti nosaukta cīkstone Laura Skujiņa, komanda - "TTT Rīga". Uzlecošās zvaigznes tituls piešķirts jaunajai tenisistei Aļona Ostapenko, bet gada labākais treneris ir Visvaldis Freidenfelds.

Labākā sporta komanda ir pieccīņnieki Jeļena Rubļevska un Pāvels Švecovs, labākā paralimpiskā sportiste - Poļina Rožkova, bet Gada notikums Rīgā šogad - Eiropas kauss sprinta triatlonā.

Balvu par mūža ieguldījumu saņēma Jānis Skredelis.

Konkursu organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD), lai izvērtētu un apbalvotu labākos galvaspilsētas sportistus, trenerus, sporta darbiniekus par augstiem sasniegumiem un teicamiem rezultātiem sportā, kā arī par ieguldījumu sportiska dzīves veida popularizēšanā un veicināšanā.

Šogad nominantu vidū bija tādi zināmi sportisti un treneri kā pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs, basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, treneri Aigars Aglenieks, Mārīte Lūse u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!