Foto: Publicitātes foto
Ceturtdien, 11. jūlijā, Rīgā atklāts jaunās FIDE "Grand Prix" sērijas otrais posms šahā, kas risināsies Latvijas Nacionālajā bibliotēkā.

Četru turnīru sērija, kas norisināsies visa gada garumā, piedalās 22 pasaules vadošie šaha spēlētāji, kas cīnās par divām vietām nākamā gada kandidātu turnīrā, lai tālāk cīnītos par pasaules čempiona titulu. Spēlētāji arī sacenšas par kopējo balvu fondu, kas sastāda 800 000 eiro, no tiem 130 000 eiro tiek izsniegti katrā "Grand Prix" posmā un 280 000 eiro par labāko sniegumu visā sērijā.

Rīgas "Grand Prix" posms notiks Latvijas Nacionālajā bibliotēkā no 12. līdz 24. jūlijam. Katrā turnīrā būs izslēgšanas izspēles formāts, kas sāksies ar 16 spēlētājiem. Lai uzvarētu "Grand Prix" posmā, spēlētājam būs jāuzvar četras kārtas. Katra kārta sastāv no divām klasiskām (vai lēnām) spēlēm, kurām, nepieciešamības gadījumā, sekos ātrākas tie-breaker spēles. "Grand Prix" sērijā piedalās 11 valstu spēlētāji.

"Esam priecīgi uzsākt šaha "Grand Prix" otro posmu Rīgā. Maskavas posms parādīja, ka izslēgšanas sistēma šaha turnīrā ir interesanta skatītājiem. Pateicamies mūsu latviešu kolēģiem par viesmīlību un gaidām aizraujošas spēles. Mēs ceram, ka spēles iepriecinās spēlētājus un visus šaha mīļotājus," saka Arkādijs Dvorkovičs, FIDE prezidents.

"Šahs ir intelektuāla diversija, kur tiek izspēlēts tituls, kur ir uzvarētāji un zaudētāji. Tā ir arī lieliska iespēja socializēties un pavadīt laiku. Divu nedēļu garumā varēsim vērot pasaules spēcīgākos lielmeistarus, kuri cīnās par iespēju spēlēt ar pasaules čempionu. Skatītāji iegūs unikālu pieredzi – gan spēļu laukumā, gan arī oficiālajā translācijā mājas lapā worldchess.com," bilst Iļja Merenzons, "World Chess" vadītājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!