Foto: AFP/Scanpix
2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu sportistu ciemats būs tikpat grezns kā pieczvaigžņu viesnīca, vēsta ārvalstu mediji.

Ciematā "Ilha Pura" jeb Tīrā sala atrodas 31 augstceltne. Tajās paredzētas 10 160 guļamistabas sportistiem. Plānots, ka pēc Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm guļamistabas pārbūvēs par 3600 luksus klases dzīvokļiem. Viena dzīvokļa cena varētu sasniegt 700 000 ASV dolāru, norāda ziņu aģentūra AP.

"Līdz šim visi apmeklētāji, sportisti un bijušie sportisti, kuri zina daudz vietas pasaulē, saka, ka šis ciems ir pārsteidzošs," ziņu aģentūrai norādījis ciema pārstāvis. "Mēs darām visu iespējamo, lai pārliecinātu visus 10 000 sportistus palikt šajā ciemā un izvairīties no uzturēšanās viesnīcās."

Ciemata celtniecības izmaksas sasniedz 700 miljonus ASV dolāru.

2016.gada olimpiskās spēles Riodežaneiro notiks no 5. līdz 21.augustam.

Jau vēstīts, ka pasaules sporta žurnālisti ir sašutuši par augstajām cenām, kas tiek pieprasītas no medijiem par naktsmājām 2016.gada Riodežaneiro olimpiskajās spēlēs, kā arī citiem ar profesionālo darbību saistītiem jautājumiem.

Mediju pārstāvji atklāja, ka lētākais numurs divu zvaigžņu viesnīcā ir par 180 dolāriem par vienu nakti, bet par dzīvošanu kopīgā apartamentā mediju ciematā tiek prasīti 254 dolāri, kamēr trīszvaigžņu viesnīcā numurs maksā 348 dolārus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!