Foto: Publicitātes foto
Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā pirmdien svinīgi atklāts Ziemeļeiropā lielākais un viens no prestižākajiem starptautiskajiem šaha festivāliem nedēļas garumā – "RTU Open 2017", informēja organizatori.

"Jau šaha festivāla pirmais vakars parāda, cik spēcīgi ir "RTU Open 2017" šahisti – pat A turnīra vidusdaļas spēlētāji ir pietiekami prasmīgi, lai izrādītu pretestību diviem turnīra reitingfavorītiem," sacīja festivāla organizētājs, RTU Sporta centra direktors Egons Lavendelis.

Lielākā daļa turnīru favorītu A turnīra pirmajā kārtā, kas norisinājās uzreiz pēc atklāšanas, izcīnīja likumsakarīgas uzvaras. Tomēr bija divi pārsteigumi. Pirmais bija neizšķirts partijā, kas norisinājās starp Krievijas šaha amatieri Anastasiju Travkinu un pasaules reitinga 56. numuru, lielmeistaru no Indijas Krišnanu Sašikiranu. Otrais – neizšķirts partijā starp vairākkārtējo Eiropas komandu čempionātu medaļnieku Vācijas izlases sastāvā Danielu Fridmanu un Kanādas šaha amatieri Maiku Ivanovu.

"RTU Open 2017" šogad notiek septīto reizi, un tā programmā iekļauti pieci turnīri. A turnīrā piedalās 319 dalībnieki no 41 valsts, B turnīrā piedalās 88 šahisti. C, D un E turnīriem, kas sāksies ceturtdien un piektdien, pieteikušies 279 šaha spēles entuziasti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!