Foto: Reuters/Scanpix
Kopš 2016. gada Riodežaneiro vasaras olimpiskajām spēlēm pagājis vien pusgads, taču arēnas, kuras vēl nesen uzņēma entuziasma pilnos līdzjutējus, koncentrējušos sportistus un laipnos voluntierus, kur plīvoja karogi, mirdzēja medaļas un skanēja himnas, ir pamestas, noplukušas un nevienam nevajadzīgas.
Kā ziņojām, slavenais "Maracana" stadions ir palicis bez saimnieka, nolaists un pamests, arī ūdens sporta veidu arēna, kur sacentās sinhronās peldētājas un daiļlēcēji, izskatās nožēlojami, ar aizaugušiem un netīrumu pilniem baseiniem.

Ūdens sporta veidu centram, kur notika peldēšanas un ūdenspolo sacensības, pēc spēlēm bijā jākļūst par publisku baseinu, taču tur valda postaža. Olimpiskais golfa laukums, kura izveidošanā tika ieguldīti apmēram 20 miljoni dolāru (19 miljoni eiro), ir slēgts, bet Olimpiskais parks, kam arī bija jākļūst par publisku zonu, ir kļuvis par "spoku pilsētu", ziņo portāls "insidethegames.biz".

Olimpiskajā ciematā, kur olimpisko un paralimpisko spēļu laikā dzīvoja visas pasaules sportisti, ir pārdoti tikai 260 no 3604 apartamentiem, un to joprojām apjož sēta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!