Foto: F64
Svētdien notikušajā Rīgas triatlonā, kas vienlaicīgi ir arī Eiropas kausa izcīņas sacensības sprintā, sacensībās dāmām uzvaru izcīnīja Vācijas sportiste Līza Zīburgere, kamēr ātrākais no kungiem bija krievs Aleksandrs Brjuhankovs.

Vispirms svētdien norisinājās sacensības dāmām, kurās pēdējā etapā - skriešanā - uzvaru sev nokārtoja Zīburgere, finišu sasniedzot pēc stundas un 26 sekundēm.

Bez vācietes uz goda pjedestāla kāpa divas Krievijas sportistes - otrā bija Valentīna Zapatrina, kamēr bronzu izcīnīja Marija Šoretsa, abām sportistēm no uzvarētājas atpaliekot teju minūti.

"Bija ļoti smagas sacīkstes, bet labi nostartēju. Man vienmēr ir problēmas ar peldēšanu, līdz ar to pārējais bija jādara ļoti labi. Pēdējā posmā skrēju tik ātri, cik varēju," pēc izcīnītās uzvaras atzina Zīburgere.

Sacensībās dāmām neviena no Latvijas sportistēm nepiedalījās.

Savukārt kungiem triumfēja Brjuhankovs, kurš finišu sasniedza pēc 53 minūtēm un 43 sekundēm, bet septiņas sekundes aiz viņa finišēja ukrainis Oleksijs Sjutkins. Tikmēr trešo vietu izcīnīja beļģis Simons Dekipē, kurš no ukraiņa atpalika vien divas skeundes.

"Kad norisinājās riteņbraukšanas etaps, māju pārējiem, lai brauc man līdzi, jo viens pats nevarēju ar tādu tempu uzvarēt. Vēlējos, lai pārējie man pievienojas, bet tikai 5-6 sportisti gribēja strādāt, kamēr pārējie vēlējās sēdēt astē. Domāju, ka šī ir laba trase. Ja Rīgā būs vēl kādas sacensības, tad piedalīšos. Esmu ļoti priecīgs, ka beidzot atbraucu uz Rīgu, lai piedalītos sacensībās," pēc panākuma stāstīja Brjuhankovs.

Sacensībās kungiem piedalījās arī trīs Latvijas pārstāvji, un visaugstāko rezultātu sasniedza Andrejs Dmitrijevs, kurš finišēja vairāk kā trīs minūtes aiz uzvarētāja, kas sportistam deva 36.vietu. Vēl trīs minūtes vēlāk finišēja Artūrs Sprukts, kam 52.vieta 56 sportistu konkurencē, bet Maksims Nagibins finišu nesasniedza.

Tāpat šogad Rīgas triatlonā bez tradicionāli ierastajām jauniešu, veterānu distancēm, komandu stafetes un Eiropas kausa sprintā bija pieejami trīs atsevišķi pasākumi visos triatlona sacensību veidos: peldēšanā, riteņbraukšanā un skriešanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!