Foto: Publicitātes attēli
Aizvadītajā nedēļas nogalē ar pieredzējušā lietuvieša Vitauta Lala uzvaru Olainē noslēdzās otrais starptautiskais spēkavīru turnīrs "Best Nordic Strongman 2017". Otrajā vietā, atpaliekot vien par puspunktu, ierindojās latvietis Aivars Šmaukstelis, bet trešais palika vēl viens mājinieks Edgars Andersons, informēja organizatori.

Olainē dalībnieku sastāvā bija iekļauti vienpadsmit sportisti no astoņām valstīm - Gunars Gimbutass no Igaunijas, Vitauts Lals no Lietuvas, Somiju pārstāvēja Topi Ovaska, Poliju – Rafals Kobilarzs un Tomaš Rzimkovskis, kā arī ieradās Roberto Rodrigess no Spānijas. Par uzvarētāja titulu cīnījās arī latvieši Šmaukstelis, Andersons, Oskars Martužans, Didzis Zariņš un Ivars Grahoļskis.

Sacensību sākumā 340 kg liela smaguma vilkšanā no zemes savu varēšanu lieliski demonstrēja lietuvietis Lals, gūstot uzvaru ar 12 reizēm. Par vienu reizi mazāk smagumu pacēla un attiecīgi dalītu otro un trešo vietu izcīnīja Aivars Šmaukstelis un Edgars Andersons. Savukārt plecu spēka stafetē, kurā sportistiem bija jāceļ 135, 155 un 165 kilogramus smagi baļķi, apalona stienis (145 kg) un hantele, kuras smagums 90 kg, atkal pirmais bija Lals, otrais Andersons un trešais Šmaukstelis, 33,1 sekundē paceļot visus trīs smagumus. Šie paši trīs iepriekšminētie atlēti vislabāk veica pietupienus ar 300 kilogramiem. Tālāk nekādas cerības uz uzvaru cīņā ar konkurentiem neatstāja pērnā gada Latvijas čempions Aivars Šmaukstelis, kas vieglo automašīnu noturēja 41,04 sekundes. Otrais šajā vingrinājumā ar rezultātu 37,09 sek. palika igaunis Gimbutas, bet trešais – ugālnieks Oskars Martužans. Tālāk bija vingrinājumu virknējums - 20 metri vienā un otrā virzienā jānes nēši (370 kg) un tikpat lielu attālumu jāvēl 350 kg smaga riepa. Šajā vingrinājumā pirmā vieta Edgaram Andersonam, kurš uzdevumu veica 37,79 sekundēs, otrā Šmaukstelim (39,31 sek.), bet trešais šoreiz bija Lals ar 39,43 sekundes.

Pirms pēdējās disciplīnas labāko trijnieka atlēti atradās teju vienlīdzīgās pozīcijās. Šmaukstelis no līdera pozīcijas atpalika vien pusotru punktu, toties Andersonu no otrās vietas šķīra tikai punkts. Situācija bija sakaitēta, spriedze liela, tomēr pēdējā vingrinājumā savu sportisko raksturu, cīņassparu parādīja Šmaukstelis. Viņš 35,40 sekundēs uz statīva uzcēla piecus atlanta akmeņus. Sudraba pozīcija Lalam, tikpat akmeņus pievarot 40,68 sek, bet bronza Didzim Zariņam.

Sacensību kopvērtējumā uzvaru ar 60 punktiem izcīnīja Vitautas Lalas no Lietuvas, otrā vieta šoreiz Aivaram Šmaukstelim, kurš no turnīra pirmās vietas ieguvēja atpalika vien puspunktu. Kuldīdzniekam Edgaram Andersonam godpilnā trešā pozīcija, summā savācot 51,5 punktu. Savukārt ceturtais mūsu valsts pārstāvis Oskars Martužans, viņa kontā 43,5 punkti, piektais Didzis Zariņš, bet 9. pozīcija Ivaram Grahoļskim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!