Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Ceturtdien Rīgas Tehniskās koledžas (RTK) laukumā notika Latvijas regbija meistarsacīkšu piektās kārtas spēle, kurā spēkus samēroja pagājušā gada čempioni RK "Miesnieki" un šosezon vēl ne reizi nezaudējušie "Garkalne/Livonia" ovālās bumbas meistari. Sīvā cīņā pārāki izrādījās "Miesnieku" regbisti, uzvarot ar 16:8 (6:3), informēja Latvijas Regbija federācija.

Rezultātu mača pirmajās minūtēs ar soda sitienu atklāja Gunārs Andersons, izvirzot "Miesniekus" vadībā ar 3:0. Pēc brīža līdzīgā epizodē Andersons bija precīzs vēlreiz, nostiprinot savas komandas pārsvaru – 6:0. Pirmā puslaika noslēgumā aktivizējās livonieši, nopelnot tiesības uz soda sitienu no izdevīgas pozīcijas. Viens no "Garkalne/Livonia" uzbrukuma līderiem Kristaps Bērziņš sita precīzi, samazinot starpību rezultātā līdz 3:6. Tā arī noslēdzās spēles pirmā daļa.

Otrajā puslaikā livoniešiem izdevās izvirzīties vadībā – Bērziņš, sadarbojoties ar lietuvieti Tomu Ziboli, aizskrēja ātrajā izrāvienā, gūstot piecus punktus. Rezultāts tādējādi kļuva 8:6 "Garkalne/Livonia" labā. Vienbrīd jau šķita, ka livonieši spēs sāncenšiem dot izšķirīgo triecienu, tomēr "Miesnieku" aizsardzība ne tikai izturēja vairākus bīstamus uzbrukumus, bet spēja arī atgūt vadību pēc Leno Bramaņa piezemējuma 11:8. Savukārt pēdējās sekundēs Latvijas pašreizējie čempioni nodemonstrēja lielisku sadarbību spēka cīņā, burtiski iestumjot pretiniekus viņu ieskaites zonā – 16:8 "Miesnieku" uzvara. Pēdējos punktus guva Mārcis Pētersons.


"Mums Latvijas čempionātā tā bija piektā spēle, un spējām izcīnīt piekto panākumu. Pirmoreiz šosezon spēlējām savā laukumā. Par to paldies RTK vadībai. Ceru, ka šāda sporta bāze turpmāk spēs nodrošināt mūsu kluba attīstību un izaugsmi. Turpmāk šosezon savas mājas spēles aizvadīsim šeit. Mačs bija interesants, un priecājamies par uzvaru," stāstīja RK "Miesnieki" galvenais treneris Uldis Bautris:

"Garkalne/Livonia" galvenais treneris Marks Allens: "Spēlējām labu regbiju, bet nespējām gūt punktus. Pietrūka dažu atslēgas spēlētāju. "Miesnieki" bija pārāki autu izspēlēs un spēka cīņās. Galvenais zaudējuma iemesls, manuprāt, bija tas, ka nespējām pienācīgi izmantot situācijas, kad bumbu bija mūsu pusē. Ar "Miesniekiem" šosezon noteikti vēl tiksimies, un, ceru, ka spēsim revanšēties. Iespējams, tas notiks jau Latvijas kausa izcīņas finālā augusta sākumā".

Nākamā spēle Latvijas meistarsacīkstēs regbijā notiks sestdien, 22. jūnijā, kad pulksten 14.00 "Valmieras fēnikss" uzņems LLU studentus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!