Aizvadītās nedēļas nogalē Valmieras Sporta ballē svinīgā ceremonijā godināja teju 90 Valmieras sporta laureātus, tai skaitā individuālos sportistus, trenerus un sporta spēļu komandas, par veiksmīgiem sasniegumiem un aktīvu darbību aizvadītajā sezonā.

Valmieras pilsētas pašvaldība šādu pasākumu organizē jau sesto gadu, lai izteiktu pateicību tiem sportistiem, kuri Valmieras vārdu spodrinājuši gan Latvijas un Baltijas, gan Eiropas un pasaules mēroga sacensībās.

Pasākuma svinīgo ceremoniju atklāja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētāja vietniece Vaira Dundure: "Valmierā sporta dzīve vienmēr ir bijusi ļoti aktīva, un arī šogad tā vainagojusies ar panākumiem gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī. Mēs varam būt lepni par saviem sportistiem, viņu treneriem un aktīvajiem līdzjutējiem. Paldies mūsu sportistiem, kuru sasniegumi ļāvuši mums visiem kopā justies vienotiem, patriotiskiem un lepniem par savu valsti."

Šogad apbalvojums "Par sasniegumiem sportā 2012" tika pasniegts vairākās kategorijās - veterānu sports, tautas sports, kā arī sasniegumu un augstu sasniegumu sports. Tradicionāli tika apsveikti laureāti nominācijās "Gada sportists", "Gada treneris" un "Gada sporta veids", kā arī otro gadu pēc kārtas tika pasniegta balva nominācijā "Mūža ieguldījums sportā" un "Uzlecošā zvaigzne".

Par Valmieras Gada sportistu tika atzīts divkārtējais Olimpisko spēļu čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs, kurš šogad izcīnīja zelta medaļu Londonas Olimpiskajās spēlēs, kā arī ieguva 1. vietu Latvijas III Olimpiādē. Kā izteicās pats sportists, tad panākumu ceļš esot bijis gana grūts un prasījis daudz spēka: "Caur negribu, nevaru un man neizdosies nācās sev pierādīt, ka mērķis ir sasniedzams." M.Štromberga treneris Ivo Lakučs ieguva titulu nominācijā "Gada sporta treneris 2012", un, saņemot apbalvojumus, abi laureāti kopīgi teica lielu paldies saviem atbalstītājiem, komandas biedriem, ģimenēm un draugiem. Kā īpašo paldies sportisti bija sagatavojuši pateicību Valmieras pilsētas pašvaldībai. Spiežot roku pašvaldības izpilddirektoram Jānim Baikam, Ivo Lakučs uzsvēra: "Spēks ir komandā un Valmieras pilsētas pašvaldība ir viena no komandas sastāva."

Sporta nominācijas "Uzlecošā zvaigzne 2012" titulu ieguva BMX riteņbraucējs Rihards Veide, kurš šajā gadā izcīnīja 2.vietu Eiropas čempionātā, kā arī sekmīgi startēja Londonas Olimpiskajās spēlēs.

Par "Gada sporta veidu" tik atzīta peldēšana, bet par "Gada sporta pasākumu" kļuva "Valsts Prezidenta balvas izcīņa vieglatlētikā", kas šogad norisinājās kā starptautisks vieglatlētikas sarīkojums Baltijas valstu izlasēm. Apbalvojumu "Mūža ieguldījums sportā" saņēma ilggadējais sporta pedagogs un sporta darbinieks Gunārs Krūmiņš, kā arī šaha un dambretes pedagos Anzelms Tamanis.

Svinīgo apbalvošanas ceremoniju vadīja Latvijas Televīzijas sporta un izklaides raidījumu vadītājs Uģis Joksts, bet par viesu izklaidēšanu vakara gaitā parūpējās dažādi mākslinieki - deju grupa "Fandango", dziedātāja Samanta Tīna, Rīgas Cirka mākslinieki, mūziķi un soliste Evita Blūma u.c.  Pēc pasākuma svinīgās daļas viesi atpūtās grupas "Linga" muzikālo ritmu pavadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!