Foto: AP/Scanpix/LETA
Francijas handbolisti Eiropas čempionāta I grupā trešdien atspēlējās pret Dāniju, uzvarēja un izcīnīja pirmo vietu grupā, iekļūstot pusfinālā.

Dānija otrā puslaika otrajā pusē izšķērdēja piecu vārdu pārsvaru un piekāpās Francijai ar 29:30 (17:12).

Dāņiem desmit vārtus guva Niklass Kirkeleke, deviņus - Jakobs Holms. Francūžiem pa astoņiem vārtiem sakrāja Dikā Mems un Igo Deskā.

Dāņu uzvara pār Franciju vietu pusfinālā būtu devusi Islandei, kas pirms tam ar 34:24 (17:8) pārspēja Melnkalni.

Uzvarētāju labā 11 vārtus guva Omars Magnusons, astoņus - Bjarki Elisons.

Pretinieku rindās ar 11 vārtiem atbildēja Milošs Vujovičs.

Piektdien pusfinālos Francija tiksies ar Zviedriju un Spānija ar Dāniju.

Visbeidzot trešajā grupas mačā tika fiksēts neizšķirts. Tā spēlēja Nīderlande un Horvātija, abām izlasēm noslēdzot meistarsacīkstes - 28:28 (15:13).

Nīderlandei sešus vārtus guva Luks Šteins, kamēr horvātiem 12 vārtus guva Ivans Martinovičs, bet astoņus - Marins Šipičs.

J grupā pa astoņiem punktiem piecās spēlēs sakrāja Spānija un Zviedrija, sešus punktus ieguva Norvēģija, četrus iekrāja Vācija, trīs guva Krievija, bet viens punkts bija Polijai.

Sacensībās piedalās 24 komandas, kas sadalītas sešās grupās. Divas labākās katras grupas vienības ieguva tiesības cīnīties otrajā grupu turnīrā, kurā katrā no divām grupām ir pa sešām komandām. Pirmo divu vietu ieguvējas iekļūst pusfinālā, bet trešo vietu ieguvējas tiekas cīņā par piekto vietu.

Četras komandas nodrošinās vietu nākamā gada pasaules čempionātā, kurā vieta bez mājiniecēm Polijas un Zviedrijas jau nodrošināta arī pasaules čempionei Dānijai.

Eiropas čempionāts noslēgsies svētdien ar finālu "MVM Dome" arēnā Budapeštā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!